Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám problém,
mám například sloupec o 2000 jednotek ku příkladu s hodntou "12,0459514790001" , ale já bych to rád přepsal do formátu 12.0459514790001E, jak nastavit formát buňky?
Předem děkuji
Nastavit jazyk na angličtinu a připsat to E k tomu nastavení formátu, např. 0.00E.
Pokud by kolidovalo s nějakým pojmenováním (třeba jako h m s atd) musí se před něj dát zpětné lomítko.
Přikládám obrázek z LO, kde mám z nějakého mně neznámého důvodu angličtinu, ale v excelu to bude stejné.
Zkoušim ten excel, a tam teda nevim, jak s tou tečkou, měl jsem za to, že tam také šlo nastavit jazyk na angličtinu (ne v dialogu formát, ale ve vlastnostech sešitu), ale nemůžu to najít. Ale Všeobecný\E tam taky funguje, jenom je v tom čísle desetinná čárka a ne tečka.
Vím, že jsem to nějak uměl, někde se musela nastavit angličtina jako jazyk sešitu nebo listu. Mám excel 2003 a předpokládal jsem, že v novějších verzích už tam ta volba je stejně jako je v LO.
Než jsem to v excelu uměl, řešil jsem to nastavením prostředí ve windows (místní a jazyková nastavení), ale to bylo ještě ve windows 95, který si nechal leccos líbit, v desítkách asi oddělovač desetinných míst na tečku přeměnit nejde. Přesto to zkoušim a našel jsem to někde v další nastavení (oblast a jazyk, další možnosti pro datum a čas a místní nastavení), které mě hodilo do old-style dialogu, kde se dá vybrat oddělovač desetin. To by bylo globální nastavení pro celý systém, podle kterého se nejen excel (ale každý program, který čte nebo zapisuje čísla si hodnotu decimalseparator musí zjistit) řídí.
Je fakt, že tohle jsem dělal hlavně při importu csv, aby se importoval jako čísla a ne jako text. Ale svého času jsem měl windows nastavený na desetinné tečky místo čárek.
Tím, že na takové věci dneska používám LO kde je to přímo ve formátu buňky a může to být pro třeba každou buňku nastavené jinak, tak to v excelu nemusím řešit.
Jediné řešení, které mě napadá si udělat další sloupeček, kam pomocí funkce replace (v českém excelu asi nahradit) zkopírujete ten text s náhradou čárky za tečku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.