Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Arduimo - páčkový přepínač

Od: wmee odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit s kódem pro arduino. Mám páčkový přepínač ON-OF, a arduino pro micro, potřeboval bych vytvořit kód takový, když Prepínac je v poloze ON aby se mi v MSFS 2020 zapli v letadle baterky, a když Prepnu prepínač do polohi OFF aby se Baterky v letadle vypli. Slo by to nějakým způsobem udělat? nebo bych potřeboval přepínač ON-OFF-ON?

Předem děkuji za rady

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není problém přečíst polohu přepínače. Je problém to po USB (nebo jak) vysvětlit tomu programu v PC nebo v čem.

Arduino nie je (vacsina Arduin) vstupne USB zariadenie. Nedavno tu bola podobna otazka, cesta vedie skor cez ESP 32 a jeho Bluetooth modul.

Problém je i v tom, že ten program musí umět víc, než jednu "klávesnici".

ml1
hodnocení

0x

Vyšel bych ze základních příkladů. Já tykové drobnosti řešíval ještě před arduinem, tak se do nich taky koukám, když to potřebuju napsat pro arduino. Konkrétně bych vyšel z examplu button (ve skupině digital), jenom místo rozsvědcení ledky by se vykonával jiný potřebný příkaz (MSFS je nějaký sw, takže bude potřeba asi odesílat nějaký příkaz do počítače, s tím Vám neporadím).

Je to dvojstavová informace, takže ON-OFF bohatě stačí.

hodnocení

0x

Vas problem je uplne inde : Arduino sa musi voci pocitacu spravat ako USB klavesnica, co nedokaze kazdy model Arduina. Nedajte sa popliest pripojenim Arduina na USB port v pocitaci, napajanie Arduina a nahratie kodu z pocitaca versus tvarit sa ako klavesnica su dve uplne odlisne veci.

Riesite to prvy raz alebo ste ten isty, ktory sa to tu pyta pravidelne?

wmee

a bylo by jednoduší udělat s přepínačem ON-ON? já bych potřeboval udělat to že přepnu přepínač a arduino vyšle krátký impuls do Microsoft Flyght simulator 2020, potom by se to chovalo jako usb klávesnice, nebyl by přepínač sepnutý neustále ale vydal by krátký impuls

Ci je to on-on, on - off to nie je vobec dolezite. Musite mat Arduino v rezime, ked sa voci pocitacu sprava ako bezna USB klavesnica.

Ak Arduino s vasim napalenym kodom pripojite na pocitac, musi sa objavit v spravcovi zariadeni (device manager) ako klavesnica. Potom mozete zacat riesit pripojenie tlacitok alebo prepinacov a zasielanie spravnych kodov do pocitaca.

Klávesnice nevydává impulsy, ale posílá kódy. Víte jaký potřebujete?

wmee

nevím, jaké?

z každé klávesy jiné

Tak este raz a naposledy : najprv musite Arduino naprogramovat tak, aby sa voci pocitacu spravalo ako USB klavesnica a takto sa objavilo v spravcovi zariadeni. Potom mozete prejst do dalsej fazy, ked tam doprogramujete zasielanie spravnych kodov po stlaceni tlacitka alebo prepnuti prepinaca.

serafin88
hodnocení

0x

Zase?

poradte.cz/...

Anebo je to další, co se ani neobtěžoval si zjistit nejzákladnější informace?

Vzledem k tomu, že nemáš znalosti ani schopnosti to vyřešit s arduinem, kup si u číňana nějakou takovou desku genereického gamepadu a postav to na ní.

aliexpress.com/...

wmee
hodnocení

Napsal by mi někdo prosím příkladový kód a zapojení?
To je mozne len v pripade, ak mate taky model Arduina, ktore vie fungovat ako usb klavesnica.
wmee
hodnocení

mám arduino pro micro

Nech sa paci : sparkfun.com/...

Skuste si to, ci vam pojde ten zakladny kod, ktory natvrdo posiela nejake pismenko. Potom musite zistit, ake pismenko robi vo flight simulatore vami pozadovanu akciu.

No, nejdřív bych zkusil k tomu simulátoru připojit dvě klávesnice a zkusil, jestli obsluhuje obě najednou.

Dobra poznamka, teda na uvod je vhodne pozicat si nejaku USB klavesnicu, pripojit ju k pocitacu ako druhu v poradi a sledovat, ci simulator reaguje.

wmee
hodnocení

potřeboval bych, když přepnu přepímač do polohy on tak aby se např. v letadle zapli baterky, a když ten samí přepínáč přepnu do off tak aby se baterky v letadle vypli.

Potřeboval bych pomoct a kodem a zapojejím.

Odkaz na kod som vam poslal, co nie je jasne? Samostatne musite nahrat kod do Arduina a vyskusat, ci to dokaze posielat pismena ako klavesnica, napriklad do otvoreneho okna v Notepade.

Tiez musite sam zistit, ake kody klaves ocakava simulator, ked zapina a vypina baterky.

Stale sa tocime v kruhu, vy opakujete "chcem", ale ziadnu vlastnu snahu nevidim. Ak neviete dostatocne po anglicky a nejake zaklady programovania a elekttrotechniky, tak je to proste napad nad vase sily.

wmee
hodnocení

myslel jsem aby při pozici on to vyslalo např písmeno "A" a při off také písmeno "A"

Cize zoberte ten kod od sparkfun z odkazu, ktory som vlozil a prepiste to tak, aby posielal "A", pre zaciatok bez prepinaca, povedzme kazdych 5 sekund, len nieco ako :

while (true) {

posli "A"

delay (5000);

}

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]