Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test aku u iPadu

Od: aloisb® odpovědí: 1 změna:

Dnes se mi stalo, že se akumulátor iPadu s iOS 10.xxx vybil ze 100% na 0 v době od 03,00 hod do 6,00 hod., aniž bych ho používal. Byly tam jen nějaké vidgety, které jsem nyní už vymazal. Prosím o radu, jak otestovat ten akumulátor, zdali už nevyžaduje vyměnit.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možností je více. iPad má v systému uložená data z BMS (battery management system). Nejsnadnější je to zjistit přes program iMazing, kde jde zjistit aktuální kapacitu baterie. Je to sice větší opruz oproti iPhone, ale cíle se doberete. Viz odkaz
alphr.com/...

Tak rychlé vybití bych spíše připisoval tomu, že widget držel iPad plně probuzený a vytěžoval jeho CPU. Jinak jestli opravdu chcete udělat test baterie, tak se to dá udělat tak, že iPad vybijete pomalu do nuly, třeba sledování živého streamu s nižším jasem a rozlišením a pak ho plně nabít. Na změření celkové energie je potřeba tzv. USB tester a třeba u mého cellular iPad mini 6 s baterií o celkové energii ~ 19,3 Wh by to mělo naměřit o něco více kvůli neúčinnostem a ztrátám v nabíjecím obvodu. iPad mini 6 celkem topí, když si cucne 15V *smich* (konstrukční limit) Mně to na novém iPadu naměřilo cca 21 Wh. Jinak přes noc mi iPad i se zapnutými synchronizacemi kdejaké chujoviny sežere 3 - 5 % přes noc.

conrad.cz/...

Každopádně iPadům baterie stárne zpravidla pomaleji, nebývají vystavované tak často vysokým teplotám, vybíjené do nuly či držené věčně na 100 % a i kvůli tomu, že mají kapacitou i rozměry větší baterii. Třeba mini 6 má ~ 5100 mAh baterii a nabíjecí proud není větší jak 1C na baterce. Krom toho iPad má většinou i více článků paralelně s větší styčnou plochou dále od nabíjecího obvodu, takže není tam ta baterie tak týraná jak iPhone, viz foto otevřeného iPadu

Test aku u iPadu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]