Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, proč, když mám v počítači zasunuté celkem 4Gb Ram(2x1Gb+1x2Gb), tak se mi v počítači zobrazí pouze 3Gb (ano mám 64-bitový systém) a ještě se k tomu připíše, že použitelných je pouze 2,5Gb. Tyto informace mám z windowsu, ale třeba i Everest ukazuje to samé.
Zkontroluj BIOS - jestli není část RAM přidělena jinam...
doplněno 28.11.12 21:26:Je to v Advanced BIOSu (nebo taky někde jinde - podle typu) - položky, které zabírají paměť mají v názvu "shadow", "cacheable" - vše je potřeba nastavit na Disable... Podobně v Configure RAM...
Ale pozor - všechny změny si zapiš - nebo lépe, nech hrabání se v BIOSu na někom jiným, pokud potřebuješ "návod"...
Také to může být splácáním různých modulů do jednoho. Všechny RAMky musí mít stejnou frekvenci. Jak tak čtu tu tvoji kombinaci, tak je pravděpodobné, že pokud nejsou ty RAMky stejné, že si spolu prostě nesedí.
doplněno 28.11.12 21:47:No pokud jsi nějaké RAMky přidal, tak jsi mohl nějakým záhadným způsobem "zmást" dual-channel, takže ti začaly blbnout i původní. To si ale jenom myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.