Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zobrazení RAM

Od: finelf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, proč, když mám v počítači zasunuté celkem 4Gb Ram(2x1Gb+1x2Gb), tak se mi v počítači zobrazí pouze 3Gb (ano mám 64-bitový systém) a ještě se k tomu připíše, že použitelných je pouze 2,5Gb. Tyto informace mám z windowsu, ale třeba i Everest ukazuje to samé.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tom případě bude jedna paměť nebo její slot nefunkční, zkus to nějak popřehazovat. A těch 512MB si může přikousnout integrovaná grafická karta, jestli není zakázaná ;)

finelf
hodnocení

Integrovanou graf. kartu nemám. Zkusím to popřehazovat.

mowla*
hodnocení

0x

Zkontroluj BIOS - jestli není část RAM přidělena jinam...

doplněno 28.11.12 21:26:

Je to v Advanced BIOSu (nebo taky někde jinde - podle typu) - položky, které zabírají paměť mají v názvu "shadow", "cacheable" - vše je potřeba nastavit na Disable... Podobně v Configure RAM...

Ale pozor - všechny změny si zapiš - nebo lépe, nech hrabání se v BIOSu na někom jiným, pokud potřebuješ "návod"...

;)

finelf
hodnocení

... na tohle budu asi potřebovat návod. :D jestli můžu proprosit.

tomasgulas

Pokud jde o ten BIOS, tak restartuj počítač a mačkej klávesu Delete.

finelf
hodnocení

Jo, to tak trošku znám, ale spíš, kde to v tom BIOSu najdu...

hodnocení

0x

Také to může být splácáním různých modulů do jednoho. Všechny RAMky musí mít stejnou frekvenci. Jak tak čtu tu tvoji kombinaci, tak je pravděpodobné, že pokud nejsou ty RAMky stejné, že si spolu prostě nesedí.

doplněno 28.11.12 21:47:

No pokud jsi nějaké RAMky přidal, tak jsi mohl nějakým záhadným způsobem "zmást" dual-channel, takže ti začaly blbnout i původní. To si ale jenom myslím.

finelf
hodnocení

Áha, podívám se na to, ale tak nedávno jsem jel alepoň se 3Gb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]