Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam patří koncovka od šedého kablíku z ntb do tv

Od: susina odpovědí: 21 změna:

Musela jsem vyměnit modem,ale teď kam patří ten šedý káblík,kterým se spojuje s tv/ set top boxem do jaké zdířky v tom novém modemu,díky

Kam patří koncovka od šedého kablíku z ntb do tv

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ten žlutý co svítí by měl správně být v modrém konektoru a ten od televize je pak fuk ve kterém žlutém bude. Pokud by náhodou modem připojený v tom modrém nefungoval můžete ho vrátit kde je ale primárně patří do modrého.
susina
hodnocení

...Funkci internetu jsem dala podle návodu dohromady (?) ale mít signál v tv nevím :-/

Totak:
Proč myslíš, že to tak bude? To by měla razatelka 2 WAN připojení.

hodnocení

3x

Šedý káblík jde zapojit jen DSL zdířky jak máte správně zapojeno na fotce. Patrně máte VDSL internet, tudíž RJ11 kabel patří jen do šedé DSL zdířky. Dále vidím na modemu 4x ethernet zdířku (LAN) a 1x ethernet zdířku (WAN) pro připojení k internetu pokud poskytovatel internetu Vám přivede internet tímto kabelem (např. prostřednictvím optického FTTB internetu).

Většinou bývá na televizi určený port LAN2 (O2 TV), ale může se to lišit dle poskytovatele, takže bych se podíval na jejich dokumentaci a podle toho řešil zapojení, případně zásah do konfigurace. Pro inspiraci takhle to má třeba O2
o2.cz/...

susina
hodnocení

Ano správně,mám u stb u tv v Lan2...ale ten šedý káblík,který zůstal ( a nebyl pochopitelně v přilož.návodu) kam patří? Ten na fotce je káblík od modemu co tam byl součástí,ale kvalitou je plochý,naopak,ten co mám po bytě natažený je silný,tak jako ten žlutý,každý má nejen barvy odlišné,ale i průměr a tvar,takže šedý silný kam patří a ten šedý plochý je ve zdířce šedé dle návodu ...

V tom případě poprosím o foto toho kabelu, popisek není jednoznačný. Šedý a zhruba stejně tlustý kabel jak popisovaný žlutý ethernet může být koaxiální anténní, ale ten kvůli tomu, že máte televizi přes internet, nebudete potřebovat.

Jediné co musí vést do a ze set top boxu pro IPTV je napájecí kabel (většinou 12V DC), ethernet kabel (RJ45) kvůli připojení na internet a HDMI kabel do televize, aby se přenesl obraz i zvuk.

susina
hodnocení

Ten ve zdířce je plochý a ten,který má napájet tv je silný s o profilem

Kam patří koncovka od šedého kablíku z ntb do tv #2
susina
hodnocení

Není připojen se zobrazuje

Kam patří koncovka od šedého kablíku z ntb do tv #3
Třeba je potřeba v televizi nastavit připojení. Zkus to zkontrolovat. Pro jistotu bych ten šedivý kabel od televize dal do druhé zdířky, tam kde je teď ten žlutý a žlutý kamkoliv jinam, třeba do první zdířky. Pak zkusit nastavit televizi.
susina
hodnocení

Ale, to jsou Lan 1-4 přeci a na co je ta zdířka zelená Wan?,takže ten šedý pro TV mám zkusit do Lan 2?

Já to nastavení přeci mám z dřívějška od firmy,co mi dělala propojení z Internetu do další místnosti k TV,ale musela jsem si vyměnit modem,ale propojení mi dělá problémy,tv nefunguje,šedý kabel nevím,kam napojit.

Jo, televizi do dvojky. Alespoň to tak měli všechny routery od O2.
Ta modrá zdířka, nikoliv zelená je vstup internetu do routeru. Třeba pro nějakého místního poskytovatele. Pak by se kabel od antény zasunul do WAN.
susina
hodnocení

Takže ještě rekapitulaci : ten šedý tlustý kulatý má být tedy v Lan2 a kam teda patří ten žlutý,co byl v Lan? Wan modrý je v mimo?

Souhlasím, šedý ethernet z televize patří do portu LAN2. O2 to má takto složitější, aby si TV a internet navzájem nekradli rychlost. O2 TV poběží i na jiných portech a dokonce internetu i od jiného poskytovalele, ale za cenu užírání rychlosti internetu pro všechny uživatele a aplikace, což je problém u pomalejších přípojek. Naopak když píchnete něco do LAN2, tak internet by na počítači nefungoval vůbec.
Jinak obecná dobře míněná rada nejen pro autorku dotazu, ale i další tazatele v IT rubrikách a elektronice: Zkuste v rámci svých technických dovedností co nejpřesněji za pomoci třeba nákresů / screenshotů / fotek popsat stav, jaký je problém a čeho chcete docílit (aktuální vs cílový stav). Kolikrát i jedna dobrá fotka dokáže více jak normostrana textu ;) Jelikož pracuji jako technická podpora (L2/L3), tak zpravidla čím lépe to dovede zákazník popsat, tím rychleji jsme na podpoře schopni zadat opravu či vysvětlit dotaz.

Žlutý kabel patří do žlutých portů s výjimkou LAN 2

susina
hodnocení

Pro db47,děkuji vám i jiným moc,končím,někteří začínají mít urážejí komentáře = hlada !...splnilo to účel,funguje tv

hodnocení

0x

Postupujte podle návodu. Obecně je vstup telefonní linky do konektoru DSL, výstup internetu je na LAN1 - LAN4. Specialitou modemů dodávaných O2 je výstup televize na LAN2. Lze změnit podle návodu.

susina
hodnocení

Návod v novém modemu nepředpokládá/neuvádí,že mám napojit i TV

V DSL je ten plochý šedý originální káblík,který je jeho součástí ale kam s tím káblékem kulatým profilem?

Rozhodující je přece to, odkud kam který kabel vede. Ne jaký má tvar nebo barvu. Neděláte si z nás legraci?

susina
hodnocení

To nemáte pravdu úplnou,páč nevíte,že jsem vyměňovala modem,který měl jiné káblíky i co do barev,proto v tom byl problém- červený-žlutý-šedý-žlutý

To, že měníte modem, píšete hned v úvodu, takže to jsme všichni věděli. Z dalších vaších reakcí jsem nabyl podezření, že si z nás v neděli odpoledne někdo dělá legraci. Jsem rád, že tomu tak není a že vám to funguje. Pro příště budete vědět, že u takovýchto kabelů není důležitá barva ani tvar, ale zakončení a odkud kam vedou.

vladoo
hodnocení

0x
Hezký den. Do zdířek LAN 1 až LAN 4 si připojte notebook, IP set top box, či jiný zařízení, který chcete mít na internetu. Do které zdířky co připojíte je celkem jedno. Některý modemy měly vyhrazený porty na IP-TV, bylo to tam napsaný, do těch se pak připojoval set top box. Do zdířky WAN se připojuje vstup internetu z "kabelu". Pokud takový net nemáte, nezapojuje se. Po zapojování všech "klientů" je potřeba modem restartovat vypnutím a znovuzapnutím a pak vyčkat, než přidělí adresy všem aktivním zařízením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]