Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel => Word makro automatizace

Od: neprogramator odpovědí: 1 změna:

Ahoj.

Mám teď v práci na starost takovou dost opičí činnost. Mám vytvořit asi 300 štítků na strojní zařízení. Data pro štítek se berou z excelové tabulky. Rád bych to nějak zautomatizoval.

Potřeboval bych:

1.Přepsat název zařízení dle tabulky (zde "++100+TK04").

2.Vyplnit všechny parametry ve wordu. Týto údaje půjdou taky z excel tabulky.

3.Jak jsem psal, tak těch zařízení je okolo 300, takže bych potřeboval, aby se tento soubor 300x vytvořil a vyplnily se údaje víz. bod 1 a 2.

4. Bez tohoto by se dalo obejít, ale fajn by také bylo, pokud by se všechy tyto word soubory přepsaly do pdf formátu.

Poradil by mi prosím někdo stručný postup? Jaké funkce použít? Popř. odkazy na nějaké návody. Nemám s tím zkušenost, ale jestli něco vím jistě, tak to, že to nechci dělat celé "manuálně"...

Díky moc

Excel => Word makro automatizace

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka7
hodnocení

7x

Mohlo by to jít přes hromadnou koespondenci ve Wordu. Excelovská tabulka bude sloužit jako zdroj dat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]