Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rychlost internetu dostatečná?

Od: hanes odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
přemýšlím o koupi neomezeného tarifu volání, SMS, data za částku 460 Kč, což je pro mě zajímala nabídka.
Rychlost internetu je však 5 Mb/s. Vůbec nemám představu o rychlosti, zda je to málo, hodně apod. Jsem běžný uživatel internetu, kdy si přečtu zprávy, používám messenger a občas si pustím na mobilu TV, hlavně sportovní přenosy.
Myslíte, že by mi tato rychlost stačila?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Je to málo.
id
Pokud se uvádí 5 Mb/s, tak ve skutečnosti je to AŽ 5 Mb/s. Kolik to bude je otazník.

tomaso
hodnocení

0x
Podle mě ok, youtube rozlišení 720p má cca 5mbit/s bitrate...
To jsi u youtube dost nadsadil.
tomaso
Tak to píše sám yutube

hodnocení

0x
Záleží pro jaký účel. Já myslím že by to stačilo. Ale třeba ivysilání má 8Mbps FUllHD , 6Mbps 720p, ale to je extrém, že ct má nadsazené . Na yotube v pohodě, tam je fullhd jasi 4Mbps, HD 1-2Mbps.
A je to i upload? Bueš ho využívat?
Obávám se, že u takovéhle nabídky mám podezření, že bbudou omezovat hlouběji než pod pět. Ale taky je možné, že to pojede 5Mbps imrvere, jelikož třeba já mám 20Mbps limitováno perátorem a víceméně ji doáhnu vždy. Pokud je ale dobrý signál, někdy je to leneivé - 8-10
Taky záleží jaká je clková spotřeba. Pokud jsi nenáročnývejdeš se do 2GB a tomáš za 100/měsíc (kaktus 200Kč/m, ale dobíjet v dobíječce)
Ale taky můžeš být pomalý sosač, kterému stačí i 2Mbps, le za měsíc dá 720GB (450Mb * 2 * 24 * 30)
Mě odrazuje ta cena, .

hodnocení

0x

Za ty peníze se jedná o tarif slušný - na běžné chatování a TV v mobilu v běžném rozlišení naprosto dostatečné.

Kolegové si možná neuvědomují, že se jedná o mobil a mobilní data - nemůžete tím dělat hotspot na 4K TV, to je fakt, ale pro mobil a běžného smrtelníka ok..

hodnocení

0x

5 Mbit/s stačí na základní užívání, ovšem na 1080p (Full HD) už bude problém. Je-li možnost jít s rychlostí výše, pak zkusil 10-15 Mbit/s, to už na Full HD z většiny služeb v pohodě stačí ;)

fullHD v mobilu - hmm, no je pravda, že to mobil umí, ale abych z toho měl zážitek lepší... no nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]