Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Streamování videa

Od: daniel* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím pěkně, začal jsem streamovat videa na internet. Vše mi jede krásně na 60 FPS a i zvuk je kvalitní.
Ale pak je tu jedna věc s čím si nevím rady. Bohužel jsem musel začít streamovat i na další platformu zároveň.
A pro mě to znamená, že musím streamovat na twitch. Poté co začnu, si pustím jednu aplikaci (něco jako streamlabs), která nahrává obrazovku počítače. Tam nastavím twitch na full screen s nejvyšší kvalitou videa a stremuji přes notebook (slabší, ale na tuto činnost dostatečně silný), a však v posledním článku tohoto vysílání to na té druhé platformě vypadá jak 360p s občasným sekáním obrazu. Myslíte že by to mohlo být výkonem PC? Spíše mě napadlo, že by za to mohla rychlost stahování a uploadu internetu. Mám rychlost až 100Mb/s a nahrávání prý až 20Mb/s. Koukám že vzít si dražší pouze o 100Kč připadá v úvahu, protože nabízí rychlost až 250Mb/s a upload až 25Mb/s. Jenže, mě to nepřijde jako dostatečný zvýšení uploadu pro nějákou změnu. Nebo je to jinak? Díky moc za odpověď. Teď letím spát a snad se ráno dočtu jak se věci mají. Díky moc! Daniel :))

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ta rychlost je OK, pokud to tedy zvládá i koncový prvek-síťová karta.

Spíš bych to viděl na nedostatečný HW, počítač musí provádět de/coding a k tomu je potřeba rychlý disk, dostatek paměti no a samozřejmě dostatečně výkonný procesor.

daniel*
hodnocení

Streamuji na ps5 s tím, že to jde na twitch. Vše běží krásně na 1080p v 60fps. Twitch si rozkliknu na pc, začnu přes aplikaci nahravat obrazovku pc a kvalita neodpovídá 1080p ikdyž ji mám nastavenou. Dále sem stream kontroloval i na telefonu, takže mi stream běžel na 2 zařízeních ve "vysoké" kvalitě. plus sem ještě streamoval přes třetí zařízení. Takže opravdu není možné že to je rychlostí internetu?

Problém bude asi to grabování obrazovky. Pokud to není udělané chytře tak to veme velkou část výkonu PC.
Bylo by dobré zrekapitiulovat co běží na PC, co na PS, přes co je co připojeno, kde se míchá obraz.
Jaké máš rozlišení plochy? Nepomohlo by grabova obrazovku (na virtuální pc klidně), která má nižší rozlišení?
A nebo varianta 2, není to udělané tak hloupě, že se přes internet odesílají 2 streamy (plocha a hra) a tudíž už to pekračuje kapacitu uploadu?

hodnocení

0x

no neobohatil jsi nas co vlastne streemujes, pokud to jsou nejake intelektualni uvahy tak to PeCkem asi nebude, ale pokud hrajes a jeste streemujes tak to je o necem jinem. Co na to rika spravce uloh? jak vypadaji ty grafy na CPU a na sitovce. A nezapomen, ze tvuj provider rika "AŽ"20.

a toto nepomuze restream.io/...

daniel*
hodnocení

Streamuji na ps5. Vše hardware zvládá, pak zapnu nahrávání obrazovky v té aplikaci a jakože to běží, ale zhorší se kvalita obrazu. Teď jsem vstaval. tak zbytek info budu moct dát az odpoledne. Jinak mam procík AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.10 GHz (lenovo)

daniel*
hodnocení

Tak máš pravdu, koukal jsem přes správce úloh a procesor jede na 100% když to zapnu. kurfa fix

no ale ten spravce uloh taky nebude vselek, at koupis sebelepsi CPU tak jsem nevidel hru, ze by si nevzala 100%. Idealne se poradit s nejaky streemerem coz ja nejsem

hodnocení

0x
Ono ale záleží, jak komprimuje. Bohatě by stačilo při kvalitní a efektivní kompresi 5Mbps. Ale třeba to používá kvalitní, ale rychlou kompresi, což těch 20 Mbps může dát... Druhá věc je, že realtime komprese (cíl je nízké zpoždění) nejde dělat zase extrémně efektivně, jelikož dobrá komprese těží z nějaké look-ahead časového intervalu... Ale vyjímky existují, quicksync dokáže divy a v reálném časy zmenšit 100Mbps 4k na fullHD s cílovým bitratem kolem 9-20Mbps.
Ani nevíme, co s takto převzatým obrazem dělá platforma...
Nestahuješ zároveň? Protože pokud stahuješ dejme tomu 100 Mbps, tak jedna čteřycetina jde zhruba na uplod (potvrzovací ack packety ... (20+20)/1500)
říkáš, že uploaduješ na 2 platformy. současně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]