Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obnovit diskové oddíly smazané přes DISKPART CLEAN?

Od: matiseli® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den...
zkoušel jsem testdisk, ale tomu se ani při Deep Search funkci nepodařilo najít oddíly na mém externím HDD. Na jiných poradnách jsem slyšel, že obnovit oddíly zvládne skoro každý recovery software. Co jsem se ale díval, tato funkce je zpravidla součástí placené verze.
Dáte tip na nějaký software, který to zvládne zdarma, prosím?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vytvořit oddíly si můžete klidně znovu a znovu - chcete je vrátit kvůli původním uloženým datům? na to je program... např. recuva. Respektive - zazálohoval bych data a nově vytvořil podle aktuálních potřeb.

doplněno 13.10.22 11:34:

Disk zapojíte do jiného PC přes nějakou redukci nebo ve stolním PC třeba napřímo. Stáhnutý program RECUVA projede smazaný disk a nabídne, co lze zachránit, obnovit - musíte obnovovat na jiný disk!

Pak si můžete ten "vadný" zformátovat, vrátit zpět do NTB či PC, kde původně byl - provedete čistou novou instalaci systému, při které si nastavíte rozdělení disku podle potřeby - a nahrajete si data, která jste zachránil...

Ta obnova dat se musí dělat v jiném pc a na jiný disk - jinak si přepíšete údaje, které chcete zachraňovat...

Například fotky budou jen fotky - bez původních názvů, údajů o pořízení atd... Celé to musíte projít jedno za druhým...

Z krátkého textu dotazu však nelze odhadnout vaše možnosti, schopnosti ani přesný úmysl.

hodnocení

Dobrý den,

děkuji za odpoveď. Můžete postup upřesnit.

Pokud jsem to dobře pochopil, patrition recovery nepomůže: pokud by se tato operace podařila, oddíly se obnoví, ale bez dat. Takže potřebuji specializovaný software typu Recuva na záchranu dat? Jak mám ta data zazálohovat před obnovením?

Děkuji.

hodnocení

0x
Pokud je nenajde testdisk, tak se obávám že už nic (pokud jsi postupoval správně)
Mě se osvědčil nádherně minimalistický program MiniTOol Partition Recovery ve verzi 5.0.0.1 (myslím že pak program skončil nebo ho převedly na placený)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]