Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubuntu MATE - zvýšení poloměru pro zvětšení okna

Od: herd® odpovědí: 4 změna:
Na některých linuxových distribucí mě neskutečně vytáčí jedna věc. Nemají to určitě všechny a nevím přesně o která desktopová rozhraní jde.
Když člověk chce myší přetáhnout okno nebo zvětšit velikost, tak se musí myší trefit přesně do poloměru jednoho pixelu a pak se kurzor promění v vertikální nebo horizontalni šipku.
Existuje způsob jak poloměr zvětšit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mně funguje Alt+Tažení levým tlačítkem myši zhruba kolem té strany okna kterou chci roztáhnout

hodnocení

0x

Používám (historicky návykově) klávesnici, zde odkaz.

Alt+F7 vyvolat pohyb celým oknem, Alt+F8 aktivovat změnu velikosti okna a potom šipkami. <- ->

Doporučuji zeptat se na odborném Ubuntu fóru nebo hledat na netu.

doplněno 07.10.22 09:49:

Pokud potřebujete jen uspořádat okna na ploše doporučuji CTRL+ALT+číslo na číselné klávesnici. Například Ctrl+Alt+6 umístí okno vpravo, Ctrl+Alt+2 okno dolů, Ctrl+Alt+5 okno doprostřed.

hodnocení

0x
Tak asi používám jiný linux, ale u xfce, cinnamonu, kde ani gnome jsem si něčeho takového nevšiml. Hodně si jde pohrát s nastavením ovládání oken v kde, ale i jiné desktopové prostředí jde docela dobře ladit k obrazu svému. Na rožek okna jež máte problém trefit se upínat opravdu nemusíte.

hodnocení

Díky za rady. Všechny to řeší lépe než současný marasmus, že se musím trefit do jednoho pixelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]