Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který prohlížeč dovede plně nahradit Chrome?

Od: matiseli® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

na Google Chrome mi vadí, jak je náročný na zdroje (RAM, CPU, baterie)... přemýšlím o jiném prohlížeči, jenže vždy jsem narazil na stejný problém, resp. problémy:

- v Chrome mám uložená veškerá hesla a když změním prohlížeč, tak o to přijdu

- Mám tam uložené i adresy, platební metody apod., díky čemuž se mi při registraci vše automaticky vyplňuje

... zkrátka žádný prohlížeč dle mého názoru nezvládá synchronizaci tak dobře, jako Chrome. Nehledě na to, že používám spoustu appek ekosystému Google, a díky tomu mi přijde používání Chromě vhodné (ačkoli nemám v praxi zjištěno, jestli skutečně to přináší nějaké benefity oproti tomu, když bych používal třeba Firefox.)

Takže hledám prohlížeč, který zvládne synchronizaci s mým Google účem stejně dobře jako Chrome. Existuje?

Děkuji za odpověď

PS: Kdysi jsem se zde ptal na lightweight web browser, ale problém u možností, které jste mi nabízeli, byla právě ta nedokonalá synchronizace.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pantatabateku*
hodnocení

2x

" v Chrome mám uložená veškerá hesla a když změním prohlížeč, tak o to přijdu"
Nepřendete, dó exportovat

" Mám tam uložené i adresy, platební metody apod., díky čemuž se mi při registraci vše automaticky vyplňuje"
Jag pišo, dó exportovat, do novyho prohléžeča importojete. Vendite do nastaveni, nandite "Automatecky doplňováni", pag "Hesla". Vedli stlačedla "Předat"só tře ďobke, te mešó stlačte a vejede meno "Exportovat hesla...", to stlačte a oložte.

" Takže hledám prohlížeč, který zvládne synchronizaci s mým Google účem stejně dobře jako Chrome. Existuje?"
Egzistuje, Chromium, je to takové chodé Google Chrome

hodnocení

2x

@matiseli - CITACE: "...Google Chrome mi vadí, jak je náročný na zdroje (RAM, CPU, baterie).." + "používám spoustu appek ekosystému Google"

Zablokujte/odstraňte aplikace a prohlížeč Chrome se rozběhne. Odblokujte případně aplikace, až budou potřebné. Pokud použijete jakýkoliv prohlížeč se spoustou doinstalovaných aplikací, budete na tom stejně.
Nastudujte na netu, co umí prohlížeče a na jakých jádrech jsou vystavěny. Vyberte si. Na Internetu jsou spousty odborných článků a diskusí.

hodnocení

Děkuji, každopádně těmi aplikacemi nemám na mysli doplňky prohlížeče, ale zkrátka aplikace, které vytvořil Google... Jakože třeba Gmail, Google Meet, Mapy Google, Google drive.

hodnocení

2x

jednoznacne VIVALDI , ted jsem se dival a umi i import tvojeho stareho profilu. Konkurenci utika o parnik, vyzkousej.

hodnocení

Děkuji moc, dám si ho mezi prohlížeče, které chci vyzkoušet.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Chrome je produkt Google, tak jestli chcete srovnatelné parametry, tak si musíte najít jiný prohlížeč od Google (pokud existuje a pokud ne, tak si nechte Chrome). Možná si jen chcete znepříjemnit a zkomplikovat práci na PC, protože pokud něco funguje, tak nemá význam riskovat a experimentovat. Zdravím!

hodnocení

Dobrý den, já bych prohlížeč neměnil, ale vadí mi, že mi prohlížeč na mobilu i počítači hodně žere baterky... Slyšel jsem, že právě využití procesoru a operační pamětí (mimo jiné komponenty) je zodpovědné za vybíjení baterie... Což není nic překvapujícího, ale právě proto hledám nějakou lehčí alternativu, která je ale plnohodnotná, na kterou se mohu spolehnout. Momentálně se rozhoduji dle vašich názoru i jiných diskusí mezi Operou, Vivaldi a Firefoxem. Opera - zde je to zřejmě hlavně o tom, zda se člověk naučí využívat její bohaté funkce...

hodnocení

0x

dnes už všechny prohližeče běží na stejném jadru takže je to optimalizaci za mě Opera poté Vivaldi pokud něco odlehčeného musel bych se podivat jen doporučení nedoporučují ukladat hesla v prohližeci nejsou tam v bezpečí ani čisla palatebných karet doporučují použivat manažer hesel ,ale to je informace mimo

Operu léta používám v naprosté spokojenosti. Mohu doporučit.

Za mňa takisto Opera. Už dlhé roky, mala som možnosť porovnať s viacerými prehliadačmi, či už v škole (Firefox) alebo v práci (Chrome a Edge), ale stále mi vychádza ako užívateľsky najpríjemnejšia a pre prácu najefektívnejšia opera. Čo sa týka ukladania hesiel, či predvypĺňania formulárov, samozrejme to zvládne a celkom efektívne, avšak, ako tu už bolo povedané, ak tak bazírujete na synchronizácii s google, a nechce sa Vám ich všetky nanovo ukladať do nového prehliadača (ostatne, to nemusíte naraz, stačí postupne), tak tam Vám zrejme nič iného než Chrome ani neostáva. Ale na druhej strane, takisto pracujem s mnohými google aplikáciami, a neviem o ničom, v čom by mi Opera vadila v tomto smere, možno Vy používate niečo iné - netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]