Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co stáhnout fotky ze starého PC

Od: irena odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,můžete mi prosím poradit na co a jak stáhnou staré fotky z PC?Jsem starší ročník a mám i starý PC, který, bych chtěla vyhodit.Ale mám na něm hodně fotek o které nechci přijít.Jsou to mé poklady. Děkuji všem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Zkopírujte si je ideálně na externí disk a potom navíc někam zazálohujte do online úložiště. Většinou je pár jednotek až desítek GB zdarma a o fotky pak nepřijdete i kdyby vám třeba shořel celý dům (katastrofický scénář).
Jinak ještě doporučuju, až se budete počítače zbavovat, z něj vytáhnout právě disk s daty a fotkami a ten někam bezpečně uložit - máte rovnou další zálohu, navíc máte jistotu, že disk na skládce nevytáhne někdo jiný a nedostane se k vašim soukromým fotkám.

hodnocení

3x
Mít hezký fotky jen na jednom místě je nejlepší způsob jak o ně navždy přijít.
Takže zakoupit externí disk a všechny fotky na něj zkopírovat.
No a pro jistotu to udělat ještě jednou. Prostě mít dvě zálohy a každou na jiným místě.

... anebo zadejte do vyhledávače slovo "flashdisk" a vyberte si ten pro Vás nejvhodnější podle potřebné kapacity, designu a ceny :-D

Fleška není na zálohy nejlepší nápad.

Elektronické paměti ne! Pro zálohy jsou vhodné optické nebo magnetické. Několikanásobná záloha je dobrá rada. Disk na zálohy můžete koupit dráž externí v hezké krabičce nebo levněji interní, klidně i použitý a ten pak připojit přímo do počítače nebo přes adaptér. Vzácné fotky můžete ještě zkopírovat na DVD. Disk z počítače nevyhazujte. Budete mít další zálohu.

S tím DVD opatrně, za pár let může být nečitelné, svého času se doporučovalo DVD RAM, jako nejspolehlivější. Pokud jsou fotky hodně důležité, doporučil bych, jak psal někdo níže kombinaci pevného disku (nemusí být nutně externí, ale pro laika asi nao) a spolehlivé služby na internetu, něco jako Google Photos, s limitem 15 GB zdarma nebo za 600? Kč ročně je dalších 100 GB, pokud se nemýlím.

hodnocení

0x

Zásada je, důležité věci zálohovat hned a na více místech. Nejjednoidušší je ihned po pořízení "stáhnout" do PC a pak nakopírovat na externí disk, případně flash disky (flešky). U mobilu v Androidu, je výhoda synchronizace s ůčtem Google, kde je rovněž možné, zejména ty fotky, ukládat na Google disc. Ošem ta musí být zapnuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]