Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč bliká občas display u noťasu?

Od: 2874® odpovědí: 4 změna:

Ahoj,občas mi blbne obrazovka u noťasu,nevíte čím to může být? Je to HP a máme ho cca 3 roky max. Někdo mi radil přeinstalovat ovladače,ale to by mi "musel" někdo poradit postup I baterie "zlobí "Ukazuje 65 % a najednou se noťas vypne bez předchozího upozornění. Vždy to psalo připojte nabíječku *zed*. Poradí někdo? Děkuji a pěkný víkend.Tom.

doplněno 30.09.22 17:27:

Blbne = bliká

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ovladače záleží jaké, že... Obrazovka může být vada v kloubu deklu, nebo jiná HW/SW vada. Pro kontrolu baterky si stáhni, nebo jestli tam máš, pro hapečka jejich utilitu, teď nevím, jaxe to jmenuje, myslím že HPSupport Assistant, ale čekuje to celý HP systém i ty ovladače. Jinak taková rychlá smrt z 65% svědčí o malé kapacitě aku.

support.hp.com/...

Ty jsi tady patnáct roků, jo?

hodnocení

Ty jsi tady patnáct roků, jo? Důvod otázky?

Jinak děkuji za odpověď

hodnocení

1x

Tak co se baterie týče, tak tam může být už dost velké opotřebení třeba přes 50 %. Opotřebení baterie se dá zjistit přes vícero utilitek, neboť je to základní funkce ACPI power managementu. Lze použít nástroje jako BatteryBar či HWiNFO64. Vysoké opotřebení jde ruku v ruce i s vyšším vnitřním odporem, takže při špičkové zátěži tak padne napětí, že notebook může bez varování kleknout. Třeba u mého ZenBooku už při opotřebení přes 30 % byl odhad výdrže na baterii asi jako sázka do loterie :D , takže pak jsem s výměnou baterie už neváhal ;)

Proč bliká občas display u noťasu?

Tím by taky mohl zhasínat ten monitor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]