Nejste přihlášen/a.
Ahoj,občas mi blbne obrazovka u noťasu,nevíte čím to může být? Je to HP a máme ho cca 3 roky max. Někdo mi radil přeinstalovat ovladače,ale to by mi "musel" někdo poradit postup I baterie "zlobí "Ukazuje 65 % a najednou se noťas vypne bez předchozího upozornění. Vždy to psalo připojte nabíječku . Poradí někdo? Děkuji a pěkný víkend.Tom.
Blbne = bliká
Ovladače záleží jaké, že... Obrazovka může být vada v kloubu deklu, nebo jiná HW/SW vada. Pro kontrolu baterky si stáhni, nebo jestli tam máš, pro hapečka jejich utilitu, teď nevím, jaxe to jmenuje, myslím že HPSupport Assistant, ale čekuje to celý HP systém i ty ovladače. Jinak taková rychlá smrt z 65% svědčí o malé kapacitě aku.
Ty jsi tady patnáct roků, jo?
Tak co se baterie týče, tak tam může být už dost velké opotřebení třeba přes 50 %. Opotřebení baterie se dá zjistit přes vícero utilitek, neboť je to základní funkce ACPI power managementu. Lze použít nástroje jako BatteryBar či HWiNFO64. Vysoké opotřebení jde ruku v ruce i s vyšším vnitřním odporem, takže při špičkové zátěži tak padne napětí, že notebook může bez varování kleknout. Třeba u mého ZenBooku už při opotřebení přes 30 % byl odhad výdrže na baterii asi jako sázka do loterie :D , takže pak jsem s výměnou baterie už neváhal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.