Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formáty buněk v excelu

Od: mixna® odpovědí: 6 změna:

Měl bych dotaz, mám data v csv souboru:

"1 radek",489.00
"2 radek",3.70
"3 radek",1.20
"4 radek",31.00
"5 radek",5.50
"6 radek",29.00

A když je dám do excelu, tak se mi zobrazí některé jako datumy:
489.00
bře.70
led.20
31.00
kvě.50
29.00
A když sloupec převedu na formát čísla tak:
489.00
25628
43831
31.00
18384
29.00

No a ani to není správně :)
Děkuji za radu .. krásný večer.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to tak. Zkusil jsem Vámi uvedená čísla zapsat do souboru a ten poté otevřít v Excelu a dělá mi to stejnou neplechu.

Tak jsem zkusil otevřít prázdný sešit a data do něj naimportovat. To prošlo bez chybičky. Takže tudy vede cesta.

Formáty buněk v excelu
hodnocení

Takhle jsem to přesně dělal a dostal se do popisovaného stavu.
Ale teť jsem tam ještě v tom importu našel volbu "oddělovač desetinných míst" a tečku to nahradilo za čárku .. a už je vše ok.

Ale děkuji za reakci. Krásný večer.

A já chválím Vaší zprávu co byl ten problém - někdy se tu "poradci" snaží pomoci, ale konec nikdo "neuzavře" takto aby se dozvěděli co bylo problémem a poučili se . Také jsem se asi před 20 roky trápil s desetinným oddělovačem "tečka" vers "čárka".

Taky díky za zpětnou vazbu, u mě to tedy nebylo desetinným oddělovačem, ale to není důležité. Stejný problém - půlka buněk přeformátovaná do nepoužitelna - jsem totiž řešil nedávno a neúspěšně, musel jsem si pomoct manuálním přepsáním, bylo to rychlejší. Teď tedy oba víme, jaké jsou možné příčiny a jak se jich dá zbavit. A to je to, co nás posouvá dál.*pale*

riva
hodnocení

0x

Je to známý problém kvůli tomu, že v češtině máme zase něco jinak, než většina světa. Řeším to tak, že hromadně upravím cvs soubor, aby nemohlo docházet k interpretaci čísla jako datumu. Tedy oddělovač nepoužiji čárku, ale třeba mezeru. A pak už v číslech nahradím tečky za čárky. V české verzi excelu pak nedochází k záměně čísla za datum. A tu hromadnou úpravy dělám v textovém (i binárním) editoru PSpad.

hodnocení

Takhle to dostavam jako exportly cenik, oddelene carkami, takze s tim musim zit.
Je toho kolem 15.000 produktu a jsou tam i popisy s čárkami, takže to nemůžu úplně hromadně prohnat texťákem a nahrazenim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]