Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový monitor ke starému PC

Od: jenik odpovědí: 17 změna:

Mám starý počítač s Windows XP. Bohužel mi dosloužil monitor a tak si musím koupit nový. Půjde připojet ten nový? Je to připojení složité? Děkuji Jeník

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Jeníku, musíš se podívat dozadu na počítač a dát sem fotku jaké tam máš konektory pro připojení monitoru. Jestli jen VGA nebo i dvi nebo hdmi.

hodnocení

1x
Určitě půjde , monitor je většinou kompatibilní se všemi počítači .
Mario.
Jj, pokud budeš řešit převodníky, nebo redukce v tom lepším případě.

Když bude mít počítač s VGA, jako že u verglu s XP asi jo, tak mu monitor s HDMI nebo DVI bude jaxi naprd.

@ernie ... a to jako proč? Lze jej přece připojit přes adapter buď vga->dvi nebo vga->hdmi.

hodnocení

1x

Nejdůležitější je kompatibilita propojení. Pokud to nemá ty správné "díry" na správný "drát", tak to nepropojíte.

hodnocení

1x

Poslyš, trošku je mi tě líto. Mám asi 5 starších LCD funkčních monitorů 4:3, kklidně bych ti nějaký věnoval. Mám je v práci, uhlopříčku ti sdělím později jestli chceš.

Problém, i u nového monitoru může být s rozlišením. Taky se může stát, že když tam zapojíš 1920x1080 nebo dokonce vyšší, že ti nebude u toho starého počítače stíhat grafika. V tom případě ti monitor může zhasínat a zase se rozsvěcet.

hodnocení

0x
No připojit možná- otázkou je jestli bude mít správný vstup.
To, že máš xp neřeší co máš za výstupy pro monitor. Od toho se musíš odrazit.
Dodej fotku zadní strany pc a nebo typ desky, případně grafiky pokud máš neintegrovanou.
jenik
01.10.22 20:15
Nový monitor ke starému PC
Nový monitor ke starému PC #2

Zadní strany počítače, ne toho starého monitoru... :-D

Jeniku
Ja myslel, ze píšu celkem jasně co máš dodat.
Tady je jasné, že monitor měl jen klasický analog, takže pc i ten, ale je lepší propojovat přes digitální výstup. Krom toho analog už některé monitory nemají!
au1
muzejni kousek :) na druhe strane kabelu bude nejspis VGA konektor,ale u techto starejch verglu kdo vi,kdysi jsem tam videl i jakysi cinche.
k novymu monitoru doporucuju i novej pc,ani nemusi byt moc drahej,aby na nem valily win w10. na XP uz roky nevychazi aktualizace,na tom bych z bezpecnostnich duvodu spoustel max.Solitaire
jenik

Ahoj všichni, teď mě napadlo, jak jsem blbej. Já jsem nafotil zadní stranu monitoru a měl jsem nafotit bednu PC. No taky se tomu hrozně směju. Tak snad příště tam dodám správné foto.

jenik

Konečně jsem to ofotil. Jeník

Nový monitor ke starému PC #3
riva

Hele, Jeníku, je potřeba vyfotit zadní stranu počítače tak, aby bylo vidět, jaké tam jsou konektory. Jaké tam jsou kabely je sice zajímavé, ale ničemu to nepomůže.

coze
hodnocení

0x
Dobrý den, pokud bude mít nový monitor HDMI připojení (vstup), tak můžete použít tento převodník:
czc.cz/...
Přímo tenhle mám odzkoušený asi na třech PC a vždy vše ok.

hodnocení

0x

Vždyť je to hardware z minulého tisíciletí *alene*. Pořiďte si novější stroj, v dnešní době je to prakticky bezcenné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]