Mám starý počítač s Windows XP. Bohužel mi dosloužil monitor a tak si musím koupit nový. Půjde připojet ten nový? Je to připojení složité? Děkuji Jeník
Poslyš, trošku je mi tě líto. Mám asi 5 starších LCD funkčních monitorů 4:3, kklidně bych ti nějaký věnoval. Mám je v práci, uhlopříčku ti sdělím později jestli chceš.
Problém, i u nového monitoru může být s rozlišením. Taky se může stát, že když tam zapojíš 1920x1080 nebo dokonce vyšší, že ti nebude u toho starého počítače stíhat grafika. V tom případě ti monitor může zhasínat a zase se rozsvěcet.
No připojit možná- otázkou je jestli bude mít správný vstup. To, že máš xp neřeší co máš za výstupy pro monitor. Od toho se musíš odrazit. Dodej fotku zadní strany pc a nebo typ desky, případně grafiky pokud máš neintegrovanou.
Jeniku Ja myslel, ze píšu celkem jasně co máš dodat. Tady je jasné, že monitor měl jen klasický analog, takže pc i ten, ale je lepší propojovat přes digitální výstup. Krom toho analog už některé monitory nemají!
au1
muzejni kousek na druhe strane kabelu bude nejspis VGA konektor,ale u techto starejch verglu kdo vi,kdysi jsem tam videl i jakysi cinche. k novymu monitoru doporucuju i novej pc,ani nemusi byt moc drahej,aby na nem valily win w10. na XP uz roky nevychazi aktualizace,na tom bych z bezpecnostnich duvodu spoustel max.Solitaire
jenik
Ahoj všichni, teď mě napadlo, jak jsem blbej. Já jsem nafotil zadní stranu monitoru a měl jsem nafotit bednu PC. No taky se tomu hrozně směju. Tak snad příště tam dodám správné foto.
jenik
Konečně jsem to ofotil. Jeník
riva
Hele, Jeníku, je potřeba vyfotit zadní stranu počítače tak, aby bylo vidět, jaké tam jsou konektory. Jaké tam jsou kabely je sice zajímavé, ale ničemu to nepomůže.
Dobrý den, pokud bude mít nový monitor HDMI připojení (vstup), tak můžete použít tento převodník: czc.cz/... Přímo tenhle mám odzkoušený asi na třech PC a vždy vše ok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.