Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je ve firefoxu?

Od: indu odpovědí: 11 změna:

Včera rano když jsem zapnul počítač a pak spustil prohlížeč Firefox tak se mi nachvíli přes stránku zobrazil pruh s nápisem "Forefoxu od září 22 zablokoval 250 000 sledovacích prvků". Kdo nebo co Firefoxu zablokoval ty údajné sledovací prvky a o jaké sledovací prvky se jedná? S něčím takovým jsem se setkal poprvé, že se mi přes stránku v prohlížečí zobrazila nějaká neobvyklá zpráva. Je třeba nebo dobré se tím nějak blíže zabývat např. proto, že Firefox v mým pdočítačí může obsahovat i nějaké nežádoucí sledovací prvky?

Co to je ve firefoxu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to reklama. Nemá smysl se tím zabývat.

to není reklama, to je funkce Firefoxu

Tady si nejsem jistý, jelikož obrázek je skutečně minimální a já se přikláním že to je nicneříkající banner bez reálních dat , co prostě někdo ve firmě vyhmátl ve statistice
Navíc to číslo je nic neříkající. protože ublock origin mi taky zablokoval 8700000000 prvků od instalace.
Průkaznější je % prvků na dané stránce nebo počet odříznutých domén
proč:
například když na každém 1.1tém webu je google-analytics.com a tak na každém webu bue mít zářez... A ani to neříká nic o tom, jestli už to nezablokoval hosts soubor nebo router Protože dát si 5000 domén na router a máte z 80% vystaráno
ale třeba takto firefox v rámci "zjednodušování" informuje uživatele
indu
hodnocení

hlada: Polud by to byla reklama tak co reklamuje?

herd: V mým případě se nejedná o firemní počítač, ale o soukroný domácí.

Funkci tohoto prohlížeče.

hodnocení

1x

Vlastnost Firefoxu. Říkají tomu "Rozšířená ochrana proti sledování" a můžete si ji zkontrolovat, když do řádku, kam píšete adresu napíšete pouze about:protections nebo po najetí na konkrétní stránku kliknout na štít vedle adresy viz obr.

Co to je ve firefoxu? #2
Co to je ve firefoxu? #3

hodnocení

0x
Firefox v záklau celkem slušně (cca od verze 85) ( to znamená i s trochou chytrosti a nějaké inteligence by se dalo říct) filtruje sledovací prvky, ale defaultně jsou neambiciozně nastavené. Například jen v anonymním modu a pokud vím ne pro každou stránku ani.
Podíval jsem se:
režim nastavit z sandard(default) na custom
cookies:all third party
tracking : in all tabs
cryptominy
fingerinty
redick takers
ten proužek spíš vypadá na nějaký proužek který vůbec nesouvisí s realitou. Chtělo by o reálný screenshot
ne , firefox neblokuje v počítači, ale v prohlížeči a to skrytím zakázaných css selementů (kraviny jako .cookie-messaage, .reklama, ###gdpr,dialog), a blokuje síťovoé požadavky, ještě než dorazí do počítače, většinou jde svinstvo ze google-syndication,com, cpex.performax.cz, rubicon-project.com, d.seznam.cz,imedia.cz, c.seznam.cz, a.centrum.cz, a.iprima.cz a 1000 dalších (toto byly jen domény, pak jsou filtry nezávislé na doméně jako - ga.js a tisíce dalších)
Ale bohužel tato pokročilejší filtrace v firefoxu není nastvitelná a řekl bych málo rázná
Pak bude procházení webu jako pírko.
block

c.seznam.cz mám blokovaný v hosts, ale reklama se přesto zobrazuje. Co s tím?

To je kapkav moři , nemohl jsem vypsat všech tisíc domén
Navíc některy reklamy nejdou vyřešit ouhou filtrací domén ale je potře ba souborový filtr url ( jako imasdk.jstřeba -opět jeden z (deseti)tisice) , ale na youtube jsou potřeba ještě silnější věci jako youtube.com##+js(json-prune,...,…) což zadahuje do odpovědí a filtruje reklamy schovaně v datech, ne v názvexh url... Nebo domena.cz##+js(add-event-listner-defuser, mousdoewn), ktery (tè problenové)stránce vyřadí možnost regovat na kliknutí ...
Za druhé , soubor hosts má jednu nevýhodu že blokuje přeesný název domény , takže {www,blabla,x.abcd}.net nesadá pod záznam abcd.net. některé reklamy toho zneužívají že jsou rozsyané po subdoménách
block

Za druhé , soubor hosts má jednu nevýhodu že blokuje přeesný název domény , takže {www,blabla,x.abcd}.net nesadá pod záznam abcd.net. některé reklamy toho zneužívají že jsou rozsyané po subdoménách

Jj, ale u toho c.seznam.cz mě zajímá, proč prochází.

Na Yt většinou používám stahovače, které reklamy odfiltrují.

milan951
hodnocení

0x

Pokial si natiahnete goglačika, seznam...*tanec*

možete mať reklamy kolko chcete. Už podstata

prg. je otáznik. Vyvýjajú sa stále novšie verzie

pod pláštikom bezpečnosti + komfortu...*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]