Nejste přihlášen/a.
Včera rano když jsem zapnul počítač a pak spustil prohlížeč Firefox tak se mi nachvíli přes stránku zobrazil pruh s nápisem "Forefoxu od září 22 zablokoval 250 000 sledovacích prvků". Kdo nebo co Firefoxu zablokoval ty údajné sledovací prvky a o jaké sledovací prvky se jedná? S něčím takovým jsem se setkal poprvé, že se mi přes stránku v prohlížečí zobrazila nějaká neobvyklá zpráva. Je třeba nebo dobré se tím nějak blíže zabývat např. proto, že Firefox v mým pdočítačí může obsahovat i nějaké nežádoucí sledovací prvky?

Navíc to číslo je nic neříkající. protože ublock origin mi taky zablokoval 8700000000 prvků od instalace.
Průkaznější je % prvků na dané stránce nebo počet odříznutých domén
proč:
například když na každém 1.1tém webu je google-analytics.com a tak na každém webu bue mít zářez... A ani to neříká nic o tom, jestli už to nezablokoval hosts soubor nebo router Protože dát si 5000 domén na router a máte z 80% vystaráno
ale třeba takto firefox v rámci "zjednodušování" informuje uživatele
0x
Podíval jsem se:
režim nastavit z sandard(default) na custom
cookies:all third party
tracking : in all tabs
cryptominy
fingerinty
redick takers
ten proužek spíš vypadá na nějaký proužek který vůbec nesouvisí s realitou. Chtělo by o reálný screenshot
ne , firefox neblokuje v počítači, ale v prohlížeči a to skrytím zakázaných css selementů (kraviny jako .cookie-messaage, .reklama, ###gdpr,dialog), a blokuje síťovoé požadavky, ještě než dorazí do počítače, většinou jde svinstvo ze google-syndication,com, cpex.performax.cz, rubicon-project.com, d.seznam.cz,imedia.cz, c.seznam.cz, a.centrum.cz, a.iprima.cz a 1000 dalších (toto byly jen domény, pak jsou filtry nezávislé na doméně jako - ga.js a tisíce dalších)
Ale bohužel tato pokročilejší filtrace v firefoxu není nastvitelná a řekl bych málo rázná
Pak bude procházení webu jako pírko.
Navíc některy reklamy nejdou vyřešit ouhou filtrací domén ale je potře ba souborový filtr url ( jako imasdk.jstřeba -opět jeden z (deseti)tisice) , ale na youtube jsou potřeba ještě silnější věci jako youtube.com##+js(json-prune,...,…) což zadahuje do odpovědí a filtruje reklamy schovaně v datech, ne v názvexh url... Nebo domena.cz##+js(add-event-listner-defuser, mousdoewn), ktery (tè problenové)stránce vyřadí možnost regovat na kliknutí ...
Za druhé , soubor hosts má jednu nevýhodu že blokuje přeesný název domény , takže {www,blabla,x.abcd}.net nesadá pod záznam abcd.net. některé reklamy toho zneužívají že jsou rozsyané po subdoménách
Za druhé , soubor hosts má jednu nevýhodu že blokuje přeesný název domény , takže {www,blabla,x.abcd}.net nesadá pod záznam abcd.net. některé reklamy toho zneužívají že jsou rozsyané po subdoménách
Jj, ale u toho c.seznam.cz mě zajímá, proč prochází.
Na Yt většinou používám stahovače, které reklamy odfiltrují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.