Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K9mail občas nerefreshuje zprávy

Od: herd® odpovědí: 6 změna:
U emailového klienta pro android k9mail pozoruji u všch účtů chybu: když v zobrazení práv potáhnu prstem dolu (abych aktualizoval složku, zda nepřišel nový mail), tak se nic nestane a animace točícího kolečka trvá nekkonečně dlouho. I když přepnu do jiné složky
Zvláštní je, že se to stane současně u všech tří účtů, po nějakou dobu .
Po nějaké době to ane jít a vidím i u indikátoru trafficu jednotky kB/s a progressbar doběhne dokonce a kolečko zmizí během sekundy.
U jednoho účtu nemám žádnou pravidelou synchronizAci, u druhého hodinovou a u třetího čtvrthodinouvou+PUSH. Jde o tři různé SMTP, Pardon (i)IMAP providery
Nevíte čím to je?
doplněno 28.09.22 11:58: Ach, jo doplnění
U emailového klienta : Je tedy pravda, že většinou ten problém není, řekl bych že v 75% manuálních refreshů se to povede a ve zbylých ne (ale nepočítájí se pokusy po sobě třeba 5 minut, opakovaně se nic nezmění- furt to jde nebo nejde)
Nemám pocit, že by šlo o nějakou chyby na serveru nebo kompatibility k9mail+IMAP, ale jako kdyby k9mail samotný měl nějaký časovač, který "znemožní" refresh složek v nějaké intervalu nebo když by to bylo moc často (což ale není), protže se to děje i při "náhodném" otevření po x hodinách.
Dodetek: program k9 i když zavřu (i z přehledu aktivit "odsunu" nahory pryč), tak na pozadí běží backgroud service, která (mimojiné asi) zajišťuje PUSH synchronizaci (a notifikace přichodu mailu v reálném čase)
řešení není si zapnout PUSH pro všechny maily, protože to jednak zbylé dva nepodporují a za druhé mi stačí zvolená frekvece u těchto účtů (manual, 120min,15min+PUSH)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ja bych to naopak na chybu klienta viděl. Samsung mail měl podobný problém v některých verzích na některých androidech.
Zní to jako klišé, ale zrovna u tebe se divím, že si to nezkusíš na jiném klientu.
Případně koukal jsi na forum k9mailu? Na první pohled jsem tam viděl chybu ve verzi ze začátku roku (nevím jestli aktualizujes), ale třeba tam toho bude víc.
hodnocení

Co tím myslíš na jiném klientu? Jiný klient je jiná aplikace u už to nebude k9. Možná sis vyložil dotaz že řeším chybu refreshování mailů a jako bokem uvadim že používám k9 mail. Já jsem k9 zamýšlel jako středobod dotazu.
Používam(l) jsem jenom thunderbird, tam problem nebyl. Ani v webovem rozhraní(tam by to člověk ani nečekal)
Ale vyzkouším FairEmail, ale děsím se obsáhlosti nastavení
Ano. Jiný klient je logicky jiná aplikace. Tvůj dotaz je jasný, ale nebylo jasné jestli problém dělá opravdu k9. Takže se potvrdilo, že dělá. No a co bys ty řekl uživateli, který chce nutně používat program, který mu nefunguje a evidentně ho začíná teprve používat a podobných programů je mraky?

hodnocení

0x
Myslel jsem, že už jsem poslední, kdo ho poużívá.. :)
Před mboha lety jsem si na něj zvykl a stará "hranatá" verze byla pro mě bezproblémová. Bohužel, cca od roku 2020 stvořili graficky i chováním jinou verzi, pro mě dost nepřijatelnou a chybující. Např. u jednoho z účtů se při kliknutí na složku "přijatá" zobrazí složka "spam" a přijatá se prostě zobrazit nedá. Asi 2x jsem našel sílu, stáhnul starou dobrou verzi a používal ji. Jenže pak se člověk nechtěně uklikne v google play, nebo smaže jeho data a spustí si tak nechtěně automatické aktualizace a je to v háji, appka se aktualizuje na tu poslední děsnou.
Opruz je, že účty se dají vyexportovat a naexportovat, jenže všechna hesla se musí vyplnit znovu.

hodnocení

Je toprvní program na maily co jsem našel+zkusil přes měsícem( v té době latest verze). Neaktualizuju, ale mám verzi 6.301 .
Přiznám se že ten program dělá co chci , ale přijde mi trochu neohrabaný co se týče rozhraní nebo jak udělat nějakou akci. Používá výhradně adresář telefonu a né kontkaty z serveru, což promě je zabiják ( v adresáři tel. Mám 3 mailove adresy)
Graficke rozhrani mi přijde ok, neznám předchozí vzezření
Například v zobrazení dle vláken nevidím oboustrannou konverzaci (přijaté a odeslané) ale jen jednu (podle toho zda jsem v složce Sent/inbox)
doplněno 01.10.22 09:47: A práce se složkami , taky žádný problém
Kdybych na něj nebyl zvyklý, už do něj nejdu. Dlouhá léta super klient, a pak nejednou začali dělat "změny pro změny", jen aby se něco dělo a zmršili to. To se stává spoustě na počátku dobrých produktů, včetně operačních systémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]