Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet Microsoft jak zrušit? Změnit

Od: anonymnidotaz odpovědí: 2 změna:
Ahoj...máme doba rodinný PC kde je vše uvedeno na mě. Účet Microsoft. A při přihlašování to je na mě . Když je tam nějaká aktualizace tak mě to přijde do emailu. Chtěla bych ten účet zrušit aby to bylo na jiného člena rodiny. Ale zároveň aby tam vše zůstalo ty složky a věci v PC.
Lze ten účet ještě přihlásit na segru. Ale na ploše nic nemá skoro. Prostě tam musím být prihlašena já aby se mohlo používat vše co je na ploše.
Tak jak to udělat?
doplněno 27.09.22 15:34: Jako hlavní účet tam je prostě můj.
doplněno 27.09.22 15:51: A když si pořídím svůj vlastní pc. Tak můžu tam mít taky svůj účet Microsoft na můj email . Když už jsem přihlášená doma na náš rodinný počítat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

it
hodnocení

3x

Dobrý den,

neuvádíte o jaký systém se jedná, budu předpokládat, že používáte Windows 11.

Obzvlášť, pokud počítač využívá více lidí a nemáte nějaký specifický důvod, proč chcete Microsoft účet používat, tak doporučuji jej úplně odstranit a používat raději pouze lokální uživatelský účet:

Otevřete nastavení, vlevo vyberte "Účty", poté vpravo "Vaše informace". Pod nadpisem "Nastavení účtu" v kartě "Microsoft účet" uvidíte vpravo modrý odkaz "Přihlásit se místo toho lokálním účtem", tuto možnost vyberte. Budete vyzvána k zadání uživatelského jména a hesla. Oboje si můžete libovolně zvolit, NEjedná se o přihlášení k Vašemu Microsoft účtu. Pokud se jedná o PC, který máte doma, můžete úplně klidně nechat heslo i prázdné – doma vám do PC těžko někdo poleze a nebude vás to alespoň otravovat zadáváním hesla při zapínání PC.

Všechna Vaše data uložená v počítači zůstanou na svém místě.

K doplnění: Klidně můžete mít na jednom MS účtu více PC, v tom není žádný problém. Ale pokud nemáte specifický důvod Microsoft účet používat, doporučuji opět zůstat u účtu lokálního :)

anonymnidotaz

děkuji za vysvětlení..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]