Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z USB Ethernet

Od: tiskarik odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám tiskárnu, která má napojení na USB (AB). Potřebuji ji napojit na notebook, ten mám, ale od tiskárny vzdálený 10m. Moc se mi nechce napojovat 10m prodlužku pro USB kabel. 1m od tiskárny mám router, který má ethernet otvor. Na netu jsem našel redukce USB/ethernet. Lze ji zapojit tak, že použiju tento adaptér a zapojím ji do routeru a připojím ji jako síťovou?

Děkuji za pomoc,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nie, pretoze tie USB redukcie su urcene pre pocitac, ktory je pre ne nieco ako velitel. To tlaciaren nedokaze.

gumi
hodnocení

2x

Obecne ne, je to daleko slozitejsi.

hodnocení

0x

Ne, to fungovat nebude.

Abyste mohl tisknout přes LAN, potřebujete router, který má USB a umí print server (a správně nastavit).

tiskarik
hodnocení

Ještě upřesním, nejedná se o klasický router, ale opakovač: alza.cz/...

Ale to asi situaci neřeší? Děkuji

raton*
hodnocení

0x

Jak již bylo řečeno, tak jak to popisuješ to nejde.

Napadlo mě koupit wifi usb flash disk a ten používat. Nahraješ na něj bezdrátově soubor a ten pak vytiskneš... ale budeš muset k tiskárně dojít a spustit to z ní.

mám na mysli něco jako: heureka.cz/...

z dotazu nevyplývá, že by tiskárna podporovala připojení USB paměti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]