Zdravím, snažím se změnit pozici hlavního panelu tak, aby byl nahoře. Dělám to standardně přes registry - HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStuckRects3 změnou z 03 na 01. Dosud to fungovalo, ale včera po aktualizaci se hlavní panel přesunul dolů a změna registrů nepomáhá (resp. po změně registrů a restartu průzkumníka se panel objeví opět dole a v registrech je opět původní hodnota 03). Jak zabránit této automatické změně registrů a dostat panel nahoru? doplněno 24.09.22 15:50: Pro jistotu - jedná se pouze o Windows 11 (kde šlo měnit pozici hlavního panelu pouze přímou změnou registrů), ne Windows 10 (který změnu pozice uživatelům standardně umožňuje)
Udělejte to standardně tak, že ho vezmete levým tlačítkem myši a přetáhněte ho tam, kde ho chcete mít. Předtím musíte na něm zrušit uzamknutí panelu.
doplněno 24.09.22 14:23:
To jste bohužel nenapsal, ale i pro tento případ má Microsoft jednoduché řešení:
" Hlavní panel se obvykle nachází na spodním okraji plochy, ale můžete ho přesunout na jednu ze stran nebo na horní okraj plochy. Když je hlavní panel odemknutý, můžete změnit jeho umístění. Informace o zamčení hlavního panelu najdete v tématu Zamknutí a odemknutí hlavního panelu. Až potvrdíte, že je hlavní panel odemknutý, stiskněte a podržte libovolné prázdné místo na hlavním panelu nebo na něj klikněte pravým tlačítkem myši. Vyberte Nastavení hlavního panelu > Umístění hlavního panelu na obrazovce a pak vyberte Vlevo, Nahoře, Vpravo nebo Dole."
Dobrá, doplnil jsem Windows 11 z nadpisu i do otázky.. Bohužel to, co mi popisujete v doplňující odpovědi společně s odkazem na webové stránky Microsoftu, se opět týká pouze Windows 10. Ve Windows 11 lze (alespoň co vím) změnit pozici pouze přímou úpravou registrů. Na hlavním panelu si jen můžete změnit zarovnání nabídky "Start" (vlevo, uprostřed). Ale teď po aktualizaci mi to nejde změnit a proto se ptám...
Pokud taková věc nejde v jedenáctkách udělat jednoduše a musí se lézt do registrů, tak to je nejvyšší čas dát woknům vale. Já to udělal krátce po nástupu desítek a nelituji.
22H2. Je zajímavé, že když na tom počítači spustím Winaero tweaker, tak položka "Taskbar location" v něm chybí (a spolu s ním některé další, ale na druhou stranu má o jednu položku navíc) oproti tweakeru spuštěném na počítači s Windows 11 verze 21H2.
No právě. S taskbarem dělali nějaké úpravy, takže přibyly nějaké funkce např drag&drop, ale umístění/zarovnání lze pořád pouze nalevo a nastřed. Změna registru už opravdu nefunguje, ikdyž jsem odebral na tom klíči v registrech oprávnění pro SYSTEM a adminy a nechal jen usera. Stejnak to přepíše i účtem uživatele. Nastavil jsem tedy nové hodnoty a poté odebral práva zápisu i užívákovi a SYSTEMu nastavil jen na čtení, registr se drží nezměněn, ale pro restartu exploreru je taskbar stejně dole. Uvidíme, zda nějaká další záplata toto neopraví. Jinak soft třetích stran no...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.