Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé načítání všeho

Od: gaabininka* odpovědí: 13 změna:

po vymazání HD a nové instalaci windows XP se vše pomalu načítá...třeba otevření složky trvá dlouho taky otevírání stránek internetu...nevím jestli mi na to neschází nějaký ovladač?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jsi nainstalovat pouze Windows a pak už nic, tak ovladače stoprocentně chybí. Na základní desku (a její části), grafická karta, popřípadě utilitky jako dual-core otimiser (pro AMD procesory). Pokud je tohle vše nainstalované, bude problém jinde.

doplněno 28.11.12 20:56:

oprava: optimizer

doplněno 28.11.12 21:14:

Výjmenuj všechny co jsi nainstaloval. A neškodilo by napsat co je to za počítač. Pokud jsou všechny ovladače už správně nainstalované, bude problém jinde.

doplněno 28.11.12 21:16:

Aha ty jsi holka. To jsem zjistil až teď, tak se omlovám za špatné koncovky. :D

gaabininka*
hodnocení

ovladače co počítač "chtěl" mám nainstalované ale nevím jestli to ještě nějaké ještě nechce - jak se to dá zjistit?

tomasgulas

Nazdar. Mně to evokuje myšlenku, že máš nějaký antivir. A on kontroluje soubory ve složkách, které otevíráš.

tomasgulas

Zmáčkni WinKey (vlevo, vedle altu)+Pause (vpravo nahoře) => Hardware => Správce zařízení a tam se podívej, jestli nemáš nějaký konflikt nebo něco.

gaabininka*
hodnocení

ve správci vše ok - žádnej žlutej otazník...antivir mám essential ale ten byl i předtím a vše šlo normálka...

tomasgulas

A máš ovladače grafiky? Možná máš nějaké defaultní, tím pádem by Ti to neukazovalo chybu...

Co máš uvedeno jako grafickou kartu v tom Správci zařízení?

Ale špatné ovladače grafiky nemůžou tak razantně zabrzdit počítač. Ledaže, by se obraz zobrazoval s extrémní prodlevou, ale s tím jsem se nikdy nesetkal.

tomasgulas

Já bych řekl, že pokud má ve složce hodně souborů a používá velké ikony, tak může. Stejně tak grafika na stránkách. Pokud je ale opravdu celý počítač zpomalený, tak těžko říct.

gaabininka*
hodnocení

nemám velké ikony ani hodně souborů ve složce (nově nainstalovaný windows)...

počítač - AMD Sempron(tm) Procesor
3100+
1.81 GHz , 256 MB RAM
grafický adaptér - NVIDIA GeForce FX 5200

nechce se někomu na to podívat přes Team Viewer?

tomasgulas

Hele, ta grafika je strašně slabounká, jestli to nebude tím. Psala jsi, že Ti to předtím šlo dobře, ale máš stejný systém jako předtím? ;)

mark15516
hodnocení

0x

možná ovladač grafické karty ... pokud máš nějakou starší je možné že její ovladač nemá instalátor k dispozici na CD a tak systém běží v neakcelerovaném režimu ...

dobre myslena rada: nikdy nepouzivej ZADNE programy ktere se oznacuji jako optimalizatory, urychlovace a podobne s prominutim zhovadilosti. Neumi situaci zlepsit a ty bezohlednejsi z nich jeste vic zatezuji system.

gaabininka*
hodnocení

jak zjistím jestli mám staré ovladače nebo jestli jsou bez problému?

tomasgulas

Já moc s Windows nedělám a nejsem v práci, abych se podíval, ale pokud máš defaultní ovladače, tak se Ti v tom Správci napíše něco jako generický adaptér, obecný ovladač nebo něco takového. Pokud máš ATI nebo Nvidii, měla bys tam vidět tohle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]