Mám problém na intru s WiFi. Stále vypadává, ano data mám, ale potřebuji pak dělat i nějaké věci do školy přes notebook, na to ovšem data z mobilu nestačí a WiFi stále vypadává. Není tu někdo kdo rozumí takovým tím přenosným WiFi? Jak fungují? Nebo nějaká alternativa. Nejlépe s neomezenými daty. Sem tam chci zahrát nějakou hru, nevím jak moc úplně žerou.
Nejvýhodnější je stále předplacenka O2 datamanie 100GB za 300Kč. Nabízejí je jen omezenou dobu, ale ještě se dají koupit od překupníků celkem rozumně už od 500Kč s 300 Kč kreditem. Potom si stačí pořídit wifi router do kterého jde vložit SIMka a nastavit ho. Nevýhoda téhle sim je, že funguje max na 4G, což ale bohatě stačí a taky že nefunguje v zahraničí.
Pokud máš telefon Dual SIM (na dvě SIMkarty), tak si druhou simku s daty vložíš do druhého slotu telefonu a nastavíš ji pro příjem mobilních dat.
V nastavení telefonu zapneš mobilní hotspot a notebook k němu připojíš pomocí názvu přístupového bodu a hesla, který ti telefon vygeneruje, nebo které si zvolíš sám. Tímto ti odpadá nosit u sebe přenosný router.
Pokud nemáš dual SIM, tak simku vložíš do přenosného (portable) routeru a připojíš se stejným způsobem.
Je divné že vypadává. Asi tam máš nějaký problém. POkud nejde o automatické vypínání po 5 min bez žádného připoj. zařízení. HotSpot na androidu si pochvaluju.
internet
Nejsem jediná komu vypadává. Prostě zapla WiFi něco děláš najednou bez připojení k internetu. Neustále minimální signál. Někdy je zase silný a pak se z ničeho nic vypne. Začneš vyhledávat WiFi v okolí a ono nic. Docela mě to štve Přemyslela jsem zda to není že je to asi 5G protože doma mi 5G nefunguje. Ale dřív jsme měli normální WiFi a též vypadávala. Hádám že je moc zatížena
Hele kámo tak o nebude problém v hotsotu, ale v zarušenen a vytozemem okolí. l radil bych 5ghz, ale reálně to asi telefny neumí i kdyžnse tvář8í že je to přeplé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.