Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení notebooku do alza boxu

Od: leona odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, chci vrátit do alzy notebook do 14 dní, teď jsem četla, že se dá vrátit do alza boxu, nejsem si jistá jestli je tam tak velká schránka aby se tam vešla krabice s notebookem, notebook má rozměry 359 mm 24,9 mm 259 mm a krabice je samozřejmě větší, máte někdo zkušenost? A netuším jestli když tam zadám to číslo a pokud je tam nějaká větší schránka jestli je to naprogramované tak že to pozná že je to notebook a otevře se ta správná největší schránka, to je asi sci-fi? Poradíte?

doplněno 17.09.22 03:51: Jen chci podotknout že jsem z alza boxu vyzvedávala Inkoustovou tiskárnu multifunkční a ta měla rozměry 145 mm 327 mm 435 mm tak by se to tam mělo vejít? Jen s tím nemám zkušenost a bojím se aby se otevřela ta správná schránka nebo přinejhorším to tam člověk dá bez krabice. Má někdo zkušenost s vrácením notebooku do alza boxu?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slon
hodnocení

1x

Hlavně nezapomeň setřít ty stopy prstů z víka, jak si to ohmatala. *haha*

leona
hodnocení

Ta tiskárna když jsem ji vyzvedávala byla bez krabice, já koupila notebook zabalený v krabici, ale když se otevře největší schránka a nebude se vejít krabice tak to tam můžu doufám dát bez krabice a nestrhnou mi za krabici, samozřejmě to tam dám s obaly a se vším.

leona
hodnocení

Tak už jsem to zjistila, četla jsem že po odstoupení od smlouvy do 14 dní se má vrátit zboží do dalších 14dní. Já to beru ode dne co jsem koupila zboží a četla jsem že první den kdy běží těch 14 dní je další den po koupi a vyzvednutí zboží.

leona
hodnocení

Pak ještě mě zajímá jak často se vybírají alza boxy, když odstoupím od smlouvy online, dokdy musím zboží zanést? Ten den co odstoupím tak zanést nebo odstoupím a zanesu do 14 dní od odstoupení, si říkám že zanesu do alza boxu a oni to vyzvednou za 14 dní třeba.

hut

Proboha!

Vy musíte hlavně ve lhůtě oznámit odstoupení, 14 denní lhůta na vrácení už není propadná...

leona
hodnocení

Já vim online, ale proč píšou že se mají strhnout všechny oblepení a já jsem strhla i to s tím popisným a to samozřejmě nejde uplně strhnout, kdybych věděla že to ponesu do prodejny tak na to ani nesáhnu a strhnu jen ty správné, měli by to napsat že nestrhávat to kde je popis výrobku.

hut

Už to Nekomplikuj te a za jdete s tím do prodejny a je to vyřízené.

Už to Nekomplikuj te a za jdete s tím do prodejny a je to vyřízené.

Do prodejny nic strhávat nemusíte, strhává se adresní štítky proto, aby se to nepletlo přepravci, takže i do Alza boxu to musí být čistá bedna Bez starých adresních štítku, aby tam nebyly čárové kódy když to šlo k vám - Chápete to prosím? Říkám to dost srozumitelně i pro vás?

leona
hodnocení

Panebože vy jste mě nepochopil, co jsem napsala, že jsem strhla štítek s popisem notebooku! Čtěte než něco napíšete, bože kde se tohle bere, ptám se na štítek s popisem notebooku, jestli vadí že jsem chtěla strhnout vše a nebyla si jistá a ten je dotrhaný! Tohle je přesně dnešní dona, chuť si kopnout, nechápu proč máte tu potřebu napsat, zřejmě jste hodně nevyrovnaný tak si léčíte mindráky.

Panebože vy jste mě nepochopil, co jsem napsala, že jsem strhla štítek s popisem notebooku!

Tak to jsi kr*v*. Takové zboží reklamovat nejde. Je poškozené!

re4zon
Mirni se. Stitek neni soucast vyrobku a jde samozrejme nahradit. Maximalne si za to muzou neco strhnout.

Výrobní štítek notebooku je jako na novém autě odbrousit VIN kód a pak auto vracet.

Lze nahradit, ale u dražších značek a přímo u výrobce v zahraničí složitou cestou.

Stalo se z toho neprodejné znehodnocené zboží a rozhodně nelze vrátit.

Podle výrobního štítku se v budoucnu uplatňuje záruka na konkrétní kus a ten se indentifikuje štítkem.

Jak někoho může vůbec napadnout urvat štítek?!

...

Zboží se vždy do 14ti dnů vrací nejlépe v původních obalech, sáčcích a jiného obalového materiálu. Rozhodně se nic nerve a nevyhazuje.

Za názorem o tazatelce si stojím. Tohle fakt nemůže normálního člověka napadnout.

Mimo to Alza boxy mají různé velikosti a Alza jako taková je proslulá zamítáním reklamací. To není vpohodě jako TSBohemia, CZC a jiné eshopy, kde je to vpohodě.

Snad neservala i ten na samotném notebooku...

A kdo by na můj názor remcal, tak ruku na srdce, kdo si koupí novej notebook v poškozené krabici se servanými štítky, když za stejný prachy může mít čistý a nerozbalený kus?

A který obchod ze svého zaplatí za poškozené zboží, pokud ho vůbec přijme i když se jedná o obal?

Ano, dá třeba slevu, ale co ta ušlá ztráta? To si Alza sama zafinancuje? To nemyslíte vážně takové uvažování...*smich*

re4zon
A cist umis? To jen k tomu poslednimu odstavci. Jestli je nekdo blbec kdyz sunda stitek hodnotit nehodlam. Ovsem srovnavat vin karoserie s blbou samolepkou, to chce taky fistrona.

Nevím jak dnes, ale před 5ti lety jsem reklamoval televizor, že má naprasklý plast z výroby. Skoro mi to nechtěli vzít nebýt toho, že už měli tyto reklamace tři. Alza je nejhorší.

re4zon
To neni specifikum alzy. Poskozenou vec uz pri prevzeti jsem reklamoval / vracel nekolikrat. Cukali se vsude, maji to v instrukcich. Vsude ale rychle vymekli, stacily dve vety. A co na me kdysi zkusilo s notebookem czc radsi ani nebudu popisovat, slusne to nejde.

Nejlíp je na tom TSB. Tam je to bez keců a vysvětlování.

hodnocení

0x

přesně ..hlavně to musíte někde a někomu oznámit v té lhutě že odstupujete...jak to tak vypadá chcete to někde narvat do přihrádky a myslet si že vše vyřídí někdo za Vás...a co to tak zanést přímo do prodejny Alzy. a vyřídit vše na místě...?

leona
hodnocení

Tak jsem odstoupila od smlouvy online a vrátila zboží do alzaboxu, ale vidím že rychlejší vyřízení by bylo vrátit zboží na prodejnu, už jsem to jednou dávno absolvovala a donesla na prodejnu a docela rychle byl dobropis a vrácení peněz, teď mam pocit, že tohle bude trvat věky, protože mi píšou že teprve převážejí zboží z alzaboxu na jejich reklamační centrálu, přitom jsem k nim volala a operátorka v callcentru mi řekla, že dopravci vyzvedávají každý den z alzaboxů, no nejsem si jistá, zřejmě to měla za úkol říct a ty alzaboxy prostě nejsou rychlé řešení, je to novinka a ten noťas stál docela dost, takhle to vypadá když je člověk pohodlný a zvolí novinku na trhu, ještě to podle mě nemají zvládnuté a nefrčí to dost rychle, pokud vůbec někdy, spíš bych ráda, kdyby napsal někdo kdo má s vrácením přes alzabox zkušenost, to nevypadá jako rychlé řešení a vyřízení, no už se stalo. Jinak já pořád nevím, jestli když odstoupím od smlouvy tak potom ještě běží čas dalších 14 dní na vrácení podle všeho, takže jsem to tam mohla hodit do dalších 14 dní a nic by se nestalo.

leona
hodnocení

Ale jinak já preferuji alzabox i k vyzvednutí, mam ho tady tak 400 metrů a je to totálně boží jednoduché řešení, pohodlné, jsem moc ráda, že něco takového vymysleli, ještě by mohli tohle vymyslet ohledně potravin včetně mražených, že by si člověk vyzvedl nákup třeba v noci, kdykoliv, nechápu, proč ještě toto není možné, no bylo by pokud by Alza nabízela to co Tesco, myslím že introverti by byli nadšení, já tedy určitě. Chápu že by spousta prodavačů(ček) přišlo o práci, ale alespoň by to vše přestalo být zaměřeno tak nechutně extrovertně, já osobně miluji když si mohu vše vyřídit individuálně na dálku a pak si to vyzvednout bez přítomnosti dalšího člověka, naopak ta přítomnost dalšího člověka je pro mě velice otravná a dost mě to znechucuje.

hut
A boží by taky bylo, kdybys mohla na to nedojedené zmražené zboží uplatnit záruku spokojenosti a to s mražené nedojedené zboží jim tam do boxu vrátit, a ještě lepší by bylo, kdyby ti přišli automaticky peníze a nemusela jsi ani to online odstupování podstupovat.
leona
hodnocení

To online odstupování je super jednoduché, to si pochvaluju, já nevim proč tu všichni psali, že musim odstoupit online, vždyť to jsem udělala hned. Já jsem typ na online věci, to je přece lehké, akorát ten alza box zdržuje, kdoví kdy to na tu pobočku dovezou, ten alza box se jim tedy nepovedl, protože hapruje doprava a jsou pomalí.

leona
hodnocení

Tak pořád to teprve převážej na centrálu, no to je teda úroveň, to budu čekat dlouho, kdybych to hodila do prodejny, už by to mohlo být vyřízené.

danna
Dobry den, muzu prosim dotaz? Ja nevim, kde mam vzit kod pro vraceni zbozi do alzaboxu. Poradite? Dekuji, D.
re4zon
V aplikaci nebo na webu. Otevres objednavku v historii, vyberes vratit/reklamovat a dal uz to snad pochopis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]