Dobrý den, dá se takto na dálku poradit proč se nám, a stále častěji, vypíná internet přes WiFi? Vždy stačí přijímač WiFi vypnout na pár minut z elektřiny, zapnout a zase funguje. Nevím jestli mám uhánět dodavatele internetu nebo je problém u nás? Poslední dny to vypne i 3x za den. Děkuji
Co znamená vypíná internet přes WiFi? Spíš mi přijde že chyba nebude v napájení ale v síti. Nuže to být chyba routeru, poskytovatele, něco na vaši lokální síti. Když se připojíte do toho wifi routeru kabelem, tak i v tomto případě přestane fungovat internet? Chce to trochu izolovat problém. Můžete pustit několikrát ping na různé zařízení, ip adresy, routeru a seznam.cz treba. Cíl je vědět co umře tj přestane odpovídat a co pojede porad dal
V životě jsem tento stav zažil dvakrát a v obou případech byla závada v routeru... Konkrétně ve WiFi části.. Doporučuji pro ověření od někoho zapůjčit jiný router...
Musíte popsat více informací. Páč my máme přiveden kabel k bedýnce, z té je vifi signál. Od této bedýnky vede kabel k další bedýnce a opět vifi signál pro zadní část domu.
Taky se mi stává, že v zadní části vypadne signál a musí restartovat svoji bedýnku. Není to určitě dodavatelem, ale jen tou bedýnkou.
Jak je to u Vás, netuším.
doplněno 17.09.22 08:41:
čerstvá informace, včera mi router vypadával každou chvilku, tak jsem provrtal zeď a natáhl dlouhý kabel, přímo do poče..
Problém může být kdekoliv. U poskytovatele, ale podstatně pravděpodobněji bude problém u tebe. Jen tak na okraj, co myslíš pojmem přijímač WiFi? To jako nějaká anténa na baráku?
Internet od Nordic k nám jde vzduchem na router tp link tl-wr841n (přijímač WiFi, bedýnka), teď určitě nevím, ale zřejmě svítí zelené kontrolky - první 3 zleva i když telefon hlásí nejste připojeni k internetu (přesně zjistím příště). PC teď nepoužíváme, ale přestane hrát i internetové rádio. K routeru samozřejmě není český návod a ten co na netu je, tak je jen popisem (co jsem tedy našel). Router připojený drátem nemáme k ničemu. Po vypnutí routeru z elektřiny a opětovném zapnutí telefon napíše jste online a funguje než.
Jestli trochu rozumíte, zkuste ping na ten váš router. Jestli router bude odpovídat na ping i když internetové rádio nefunguje, je to něco na strane Nordic. Jestli i ten ping přestane fungovat tak je to něco na vaši strane
Shodou okolností znám někoho z Nordic telekomu. Prý podobné závady lidé hlásí často. Můžete to zkusit nahlásit na podporu. Aspoň vám ověří jestli je problém u nich nebo na vaši straně. Možná pokud přímo dojedou k vám, tak se vám podívají i na návstaveni routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.