Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze načíst Windows

Od: sneiky odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám problém. Normálně pracuji na pc a najednou se restartoval a když se chtěl zapnout tak se mi to seklo na načítani základní desky, ne a ne nabehnout do Windowsu. Restart jsem zkoušel a nic. Komponenty jsou všechny nové.
Nelze načíst Windows

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pípalo u toho nějaké signály?

hodnocení

0x
Nějaká chyba? Disk vidí?
petrm

Jak se to pozná, když nenaběhne systém?

omg

Že by třeba BIOS a zkusit nabootovat z disku

petrm

Zajímavá rada, když nebootuje, tak nabootovat z disku.

Vleze před startem operačního systému do Biosu (spíše bych to viděl na UEFI) a podívá se jestli disk vidí, ale to vidím já od svého stolu, že PC disk vidí, když se to kouslo na točícím se kolečku systému Windows. A on nepsal, že to nebootuje, ale že mu nenabíhá nainstalovaný systém. Booting se skládá z několika operací a jemu se to seklo na poslední - načítání systému. Nabootovat z disku bylo nejspíš myšleno z externího (USB flash disk, DVD, ..) s libovolným systémem.. tím ověří funkčnost hardware. Bohužel domácí uživatelé doma asi moc externích disků s náhradními systémy nemají... ale tak u kamaráda vypálit např Mandriva Linux nebo hodit na flešku.

Petrm
Copak chybu může psát jen win? Krom toho i nenastartované win do grafiky ti toho můžou napsat hafo.
V dotazu moc info není tak doptávám další.

hodnocení

0x
Zkuste to nastartovat ve stavu nouze.jestli to naběhne podívejte se ve windejsech do správce zařízení jestli tam nemáte nějakej problém.. zkuste taky v BIOSu nastavit základovku na default nastavení.a podívat jestli BIOS ukazuje všecko správně.

hodnocení

0x

Zkusil bych Automatickou opravu systému, takže po startu, jakmile se objeví to asus tuf logo, tak stisknout power tlačítko a držet, dokud se PC nevypne a držte jej dále asi 5s. Opět zapnout a jakmile logo, opět vypnout a držet...takto to udělejte 2x, protože pokud se systém dvakrát po sobě nezavede, spustí automatickou opravu, což by vám mohlo pomoci. Pokud se to nepovede, pustí Vás dále, kde se přes Upřesňující možnosti dá spustit systém v nouzovém režimu. Pokud to naběhne, klasicky vypněte a pak už by to mělo naběhnout samo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]