Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na tablet PRESTIGIO

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Mám tablet PRESTIGIO MULTIPAD4, model PMP 7280C3G - QUAD, s operačním systémem Android 4.2.2, verze jádra 3.4.5. Nevím, jaký prohlížeč bych na něj měl naistalovat, protože CHROME už tam nejde. Dal jsem tam OPERU, ale hlásí to, že není podporován. Když chci otevřít nějaký web, tak to hlásí, že moje připojení není soukromé. Mám tedy tablet zahodit nebo se s tím ještě něco dá dělat? Děkuji všem předem za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Android4 je pravěk,na tom nepojede vůbec nic,dnes je Android12.

hodnocení

1x
Koukni na needrom.com jestli tam není novější verze androidu. Občas se tam najdou předělávky od amatérských programátorů i když výrobce tabletu už zařízení odepsal a nové verze nevydává.
Pak můžeš na stránkách neoficiálních zdrojů software jako je třeba ApkPure.com najít starší verze prohlížečů které ještě čtyřkový android berou. U opery je to minimálně verze 35.3 ale možná půjdou i některé vyšší.
Samozřejmě že přes takový neoficiální soft bych se pak bál přihlásit třeba do banky a podobných důležitých stránek, protože nevíš, kdo si v něm ukryl zadní vrátka. Na běžné brouzdání po netu to ale bude Ok.

olinl
hodnocení

0x

Zkus Private Browser play.google.com/... , maximálně ještě nějakou Mozilu Firefox např. Focus, ale pokud to nezvládne klasický Google, tak nevím. Používám tablet s Andr. 5.0.1 a přijde mi to, jako by tu podporu těchto starých zařízení chtěli ukončit(pochopitelně). Aktualizovat si ten tablet zkoušel?

hodnocení

Aktualizovat Android už nejde, píše, že je aktuální. Ale najednou se mi podařilo nainstalovat Chrome z Obchodu Play a chodí to. Tak jsem odinstaloval tu Operu a zkusím odinstalovat vše, co nepotřebuji a půjde.

jirib
hodnocení

0x
Tuto verzi Androidu jsem měl v telefonu z roku 2013...to je 9let...
Álojz ještě chvilku to používej a potom elektroodpad.

hodnocení

0x
Problém je v prošlých certifikátech a i možná novém standardu TLS a to asi řeší systém,
Nejspíš půjde o lets encrypt,stačí doinstalovat
letsencrypt.org/...
řeči škarohlídů se nevšímej
osobně bych ale sšmír prohlížečem google chrome se bál připojit kamkoli kromě lokální sítě
jirib
To kolenovrt Lojza určitě dá...
hodnocení

To herd : Moc děkuji, bude to asi skutečně v tom certifikátu. Podíval jsem se na ty stránky dle odkazu, ale nevím, jak ten univerzální a podepsaný certifikát instalovat do toho iPadu. Poradíte?

hodnocení

0x

Jakýkoliv výrobek Prestigio je na vyhození už jako nový, jsou to neskutečné šmejdy.
Ten váš je navíc 10 let starý, takže zahodit... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]