Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc se ne rozběhne MB H61m S2pv rev. 2.0

Od: mirosla1983 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den pánové. Prosím vás o radu. Po jedné z bouřek v našem kraji mi nešel spustit pc. Po X pokusech jsem zjistil že odešla deska a tak jsem koupil na Aukru stejnou jelikož všechny komponenty již nám. Bohužel pc se zaplo jelo třeba čelí den a po vypnutí již nenaběhlo. Vyměnil jsem ramky jelikož při testování bylo zjištěno že odešli takto jsem vystřídal 3 sady ram. Bez ramek deska hlásí chybu paměti RAM rychle za sebou krátké pipani. Po vložení ram se ale nic neděje jen se točí větráky s výstup na monitor žádnéj. Vyměnil jsem 2x desku 3x ramky nový zdroj i nová skříň. Sestava I5 3xxx 16gb ram gpu gtx 660 2gb DDR5 win 10 pro děkuji za Vaše rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Na začátek-použij k napájení počítače a dalších periferií k počítači zásuvku/y 230Volt s přepěťovou ochranou, pokud už nemáš (kvůli ochraně spotřebičů před menším přepětím při bouřkách). Jinak "špatnou" základní desku k vyzkoušení funkčnosti teď nepoužívej, použi Aukráckou. Předpokládám že uvnitř v PC máš všechny kabely propojeny tak jak mají být a napájecí zdroj je shodný se starým zdrojem nebo je novější a má stejný nebo malinko vyšší výkon(550 nebo i 600 Watt). Ohledně připojení k internetu by bylo dobré mít stále počítač připojen přes LAN(kabílkem)-za mě nejdůležitější věc. Klávesnici a myš měj připojeny. Vypni tedy přívod elektriky 230V do PC (i monitoru) a u té nynější Aukrácké desky vlož naposledy funkční RAMky do slotu(stačí jedna RAM), ale nedávej prozatím tu GTX 660 do slotu, nech ji venku a monitor/televizi zatím připoj k vestavěné/integrované grafické kartě na zákl. desce, aby si po zapnutí zjistil funkčnost "desky" a monitoru v "záložním" režimu. Na zákl. desce máš výstup z integr. grafiky VGA, tak to propoj s monitorem třeba i přes redukci/adaptér, nevím co máš za monitor/televizi. Dále vyjmi baterii BIOSu (můžeš ji i změřit voltmetrem jestli má těch cca 3 Voltů) a po minutě baterku vrať zpět-dojde k základnímu nastavení dat, jako když jsi zákl. desku koupil. Připoj PC k elektrice a zapni ho. Pokud to bude funkční, uvidíš na monitoru obvyklé hlášení nebo to najede na Windowsy. V případě zmíněného správného najetí vypni počítač, odpoj zdroj PC od 230V a přidej tu GTX 660+připoj kabely k monitoru(monitor zapnout). Po připojení k elektrice 230V a zapnutí PC by se na monitoru v malém rozlišení měla objevit klasická hláška o možnosti vstupu do BIOSu a pozdější najetí na Win10, pravděpodobně se objeví i něco o opravě systému.

mira1983

Děkuji za vyčerpavající postup. Takto jsem postupoval několikrát hned od začátku . Zdroj byl 550w a sloužil 7 let byl proměřen v zátěži fan+starší hdd woltmetrem nebyli zjištěny žádné odchylky . Ale i tak jsem po několika pokusech a vlastně až do pípnutí zakladní desky která hlásila problém s napájením šel do obchodu a koupil gigabite power suply 650w 80+ po montáži jsem nezapojoval nic než základní desku která se rozjela a hlasila chybu ram. A když tam vložím do slotu 8gb 1333mhz patriot deska nehlásí žádnou chybu ale z desky nejde vístupní signál do monitoru.

Takto jsem tedy zamýšlel že se ram odešly do křemikového nebe koupil jsem tedy další sadu 2x8gb 1333mhz patriot .Test proběhl znovu jen s jednou ramkou v jednom slotu pc naběhlo do windows 10 a normálně běhal svižně a na pohodu zkoušel jsem různé testy a tak vše se zdalo byt v pořádku. celý den pc běžel v této konfiguraci takk jsem si řekl že je na čase tedy vložit druhou ram 8gb vypl jsem pc vypl zdroj a ramku jsem vložil do slotu poté jsem pc zapl a hotovo už nic nešlo. Jen větráky se točí .Když vytahnu ram deska hlasí chybu ram takže jsou zase v haji ale obě .? Rozhodl jsem se tedy pro komplet obnovu pc koupím novou desku procesor a ram sice to bude ranec ale co naplat . díky za radu a ochotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]