Na internetu jsem našel, že notebook s vyšší úhlopříčku je považován za více ergonomický. Je to například z toho důvodu, že s méně musí překlikávat mezi jednotlivými oknama a scrollovat kvůli například čtení článků. Ale na druhou stranu, Při malé úhlopříčce stačí jen udělat malý pohyb na touchpadu a hned jsem kurzorem na druhé straně obrazovky; to u notebooku s vysokou úhlopříčkou lze jen těžko udělat, Pokud tedy nezastavím nadměrnou citlivost. Takže není to nakonec nerozhodně, pokud jde o ergonomii u malých a velkých notebooků?
Dobrý den, víte o tom, že za jeden měsíc je toto již Váš devátý dotaz na téma NTB? Nemůžete se zeptat jednou a potom ve svém dotazu pokračovat? Kolik dotazů na téma NTB nám ještě vložíte? Reagujete v těch svých dotazech na odpovědi (děkujete, hodnotíte)? Zdravím!
doplněno 08.09.22 20:33:
A na kolik dalších otázek to ještě vidíte? Myslíte si, že to lidi stále baví odpovídat na jedno téma?
matiselis
Pravda, hodnotit, vyjadřovat se, bych mohl. Ale připadá mi blbé vše vměstnat do jednoho dotazu, když všechny se týkají alespoň o trochu jiné věci.
matiselis
Doufám, že co nejméně. Na případné další otázky raději zvolím jinou poradnu, kde že mě lidé (ještě) nejsou unavení. Já vím, že to jsou nezáživné otázky, ale připadají mi pro mě celkem důležité. A věřím, že nejsem jediný, kdo si tyto otázky klade (ačkoli nás asi moc nebude).
Ne, není to nerozhodně, velký notebook je mnohem ergonomičtější. Argument s touchpadem je nesmysl. Zkuste si něco půl dne dělat na 10" a pak na 17" a uvidíte sám. Malý notebook vlastně spíš používám jen jako tablet, protože se na tom rozumně nedá nic dělat. Jinak na touchpadu něco dělám jen úplně nouzově, k notebooku patří minimálně myš.
matiselis
Proč považujete můj argument s touchpadem za nesmyslný? Ergonomické je co nejméně pohybovat s prsty, zápěstím apod., nebo ne? A tam mi ten argument sedí.
Nejspíše bych neměla vůbec reagovat, protože jsem "velice slabý uživatel", nechci říci blbka, ale nedá mi to, když vidím, jak se trápíte. Nemáte doma myš, klávesnici a displej? Nastrkejte to do toho noťasu a chvíli s tím pracujte u stolu. Než si na sebe zvyknete a než si všechno nastavíte tak, aby vám to vyhovovalo. Vlastní zkušenost
Nedovedu si představit pracovat na tak velkém monitoru... To se opravdu hodí jen asi pro nějaké specializované potřeby, ne pro jednoduché tasky typu web browsing, Word, PowerPoint..
Nikoliv prosím, jedná se o pracoviště projektanta pozemních komunikací (silnice, dálnice atd.).
Já mám dva monitory 21" vedle sebe, ale až budu kupovat nové, možná také "skočím" po něčem hodně velkém...blížícím se těm 60". Je to pro práci úžasná věc (samozřejmě v příslušném kvalitním rozlišení, ne jen v HD, to by byl nesmysl).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.