Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je klávesnice u notebooku ergomická?

Od: matiseli® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, napřed ujasnění:
- mám na mysli, zda je klávesnice u ntb ergonomická !za předpokladu, že je ntb připojen k externímu monitoru! který je ve správné výšce, vzdálenosti apod. - tedy nemám na mysli situaci, kdy člověk kouká do "interního" displeje ntb.

Jako příklad si můžete vzít klávesnici ntb lenovo ideapad s130-14igm (viz foto). Z mého laického pohledu je více ergonomická než běžná klávesnice, která je širší, je potřeba hlouběji stisknout, a navíc nemá ten rovný prostor před klávesami, jako právě ntb.
Co si o tom myslíte vy?
Děkuji

PS: Kdyby nebyla otázka jasná: zajímá mě, zda lze obecně řící, že externí klávesnice jsou na tom s ergonomií lépe než ty zabudované v ntb.

Je klávesnice u notebooku ergomická?
Je klávesnice u notebooku ergomická? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Notebook je náhradní řešení ve všech směrech. Klávesnice, myš, display, výkon, opravitelnost, ..

sirokko
hodnocení

1x

Ergonomická není už z toho důvodu, že nemá numerickou klávesnici. Vyšší klávesy klasické klávesnice mají lepší haptickou odezvu.

matiselis
Numerická klávesnice je podle mě naškodu. S čísly skoro vůbec nedělám a zbytečně kvůli tomu ji ta klávesnice další a já pak musím sahat až bůhvíkam pro myš. Naopak třeba ta klávesnice na fotce je ideální. I menší se mi stále zdála v pohodě (u Lenovo ThinkPad X260). Případně haptické odezvy se nepoznal žádné benefity. To, zda jsem stisknul správnou klávesu a zdá jsem ji stisknul vůbec, zjistím na monitoru, nepotřebuji k tomu výraznou haptickou ani zvukovou odezvu. Podobně tak na mobilu mi stačí, když na milisekundu vyskočí klávesa, kterou jsem stisknul, abych věděl, že jsem skutečně nějakou stisknul... Možná bych to dal i bez této odezvy... Každopádně nepotřebuji vibrace ani nic podobného.

hodnocení

0x

Když si sednete ke stolu a položíte volně ruce na něj, tak vaše zápěstí mezi sebou svírají úhel. Ergonomické klávesnice jsou takové, které vás nenutí při správném prstokladu mít zápěstí vytočené do stran. Takže žádný notebook nemá ergonomickou klávesnici. Notebooky mívají jen nízkozdvihové klávesy.

matiselis
Omlouvám se, asi jsem špatně položil otázku. Je mi jasné, že klávesnice u notebooku není doslova ergonomická, zahnutá. Měl jsem na mysli, jestli rovná klávesnice notebooku s ergonomii může rovnat rovné klávesnici k desktopu, ať už membránové, nebo mechanické.

granas
hodnocení

0x
a já jsem na notebooky tak zvyklá, že je pro mě psaní na notebooku (pár konkrétních notebooků) lepší zážitek než na PC klávesnici.
Jsem zvyklá na níkozdvihové. Než přišel Chiclet byl jsem zvyklý na ně, pak jsem si zvykla na chiclet.
Je to věc zvyku. Nyní používám "zlomenou" (místo 180° asi 200°) skládací KBD pro mobil a po 6měs jsem si na něj zvykla.
ALe řekl bych že je to tím, že notebooky (dražsí) z podstaty věci budou mít kvalitní KBD než
nejlevnější klávesnice na trhu (mám jen ty za 2 stovky)
Připadají mi těžkotonážní, neohrabané. Je to jako chodit ve sněhu v závějích misto chodit bos.
A to ani nezminuji, že je mi absolutně jedno, co je na tlačítkách napsáno(ěščřž trefím)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]