Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na vyhledávání duplicitních fotek

Od: takos odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, rád bych si udělal pořádek ve svých fotkách a mám dojem, že jich mám v PC mnohem víc, než by bylo zdrávo, samé kopie a tak. Existuje nějaký program, který by zjistil, které fotky mám 2x, popř. vícekrát v PC a nějak mi je vyhledal? Moc by mi to pomohlo a hlavně by mi to vyčistilo PC od přebytečných. Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

highteek
hodnocení

0x
Na urovni souboru by stacilo vyhledat fotky , seradit dle velikosti a podivat se jestli jestlinjsou unikatni
Neco jako
find /sdcard/DCIM/Camera -iname "*.jpg" -exec ls -l {} ";" |cut -f 5,8 -d " " |sort -n
Samozrejme to neni dokonale (jina fotka s konkretni velikosti) podobny obrazek s jinou kompresi

Hm, dobrý. Ingredience jsi nám zadal. Ale jak je uvařit, to víš jenom ty, takže jako rada je to celkem nahov... nanic.

alfabetagama

Ale procesne ma skript tohoto radce(ktery je kompletni neni to zadna ingrediece)jednu vyhodu,ktera se musi nechat.Je bleskove rychly, takze staci na cast pred-filtrovani

takos
hodnocení

Hm, nejsem až takový odborník, jsem laik, potřeboval bych něco jednoduchého, co mi prostě z několika složek v PC vybere stejné fotky a já si je pak zkontroluju jestli se můžou vymazat. Existuje něco na tenhle způsob nebo mi zbyde pouze zdlouhavá práce s vyhledáváním a konrolováním? Nějaký prográmek...

zkus boostspeed od auslogics - má mj. funkci hledání duplicitních souborů

Duplicitní soubory podle názvu umí vyhledat vícero programů. Třeba CCleaner. Ale vyhledává je jen podle názvů. Pokud jsi například stejnou fotku pojmenoval jinak, tak ji jako duplicitní nebere.

tc

Duplicitní soubory podle názvu, velikosti i obsahu najde např. Total Commander pomocí Alt-F7 / rozšířené / hledání stejných souborů

hodnocení

0x

Czkawka podporuje hodně formátů. Hledá pomocí hashů (takže určitě najde přesné duplikáty které jsou jinak pojmenované) a zdá se mi že i podle podobnosti ale to už přesně nevím.

Na konci pak ukazuje porovnání všech nalezených duplikátů aby se mohl vybrat ten nejlepší.

Podporuje spoustu operačních systémů a jde o sovobodný software

takos
hodnocení

Díky, díky všem, už jsem si stáhl a funguje.

Jen jsem ještě narazil na jeden problém s fotkama, a to, když mi je někdo přepošle přes WatsAp tak u fotky mám pouze čas kdy mi je dotyčný poslal, ale ne kdy byla fotka pořízena. Což bych třeba u některých potřeboval vědět. Dá se i tohle něčím zjistit? Ve vlastnostech u dané fotky to nenajdu, aspon jsem si nevšiml. Díky

alfabetagama

Ne,protoze bud neni ani v zdroj.datech(odesilatel je chytre smazal vc dalsich identif jako s.n. fotaku jtete nechce vykvakat) a nebo je maze whatsapp(tedy ne, kvlulluli e2e encryption), ale facebook to dela z duvodu ochrany souktomi (ale vtipne urcite jesbira od odesilatele)

takos
hodnocení

Tak naše babi je ráda že tohle všechno ovládá, ale určitě nemaže údaje z fotek, takže to bude asi ten Facebook. Takže mi nezbyde nic jiného, než to nechat být a nebo to nějak časově alespon přibližně zařadit, např. podle oblečení... škoda, třeba u fotek s dětmi mě to docela štve, že nevím přesný datum... I tak díky

tojo

Tak to jí budeš muset naučit poslat mailem, aby asi nemá iPhone, tento vymaže i při poslání e-mailem :)) Jinou chrání soukromí Apple oveček.

U Androida myslím že na to prdí

takos
hodnocení

Naštěstí naše babi v telefonu nic sama nemaže a fotky vnoučat už vůbec ne, takže až zase přijede, tak si fotky stáhnu do PC a budu mít všechny informace. Uff, ještě že tak...

Všem díky za odpovědi a rady

kejmil
hodnocení

0x

Duplicate File Detective 6

doplněno 11.09.22 12:36:

Teď koukám, že už je i verze 7. duplicatedetective.com/...

Neporovnává to jen foto, ale klidně celý disk. Je jedno jaký má název.

Kontroluje to podle hash kodu. Vybrat lze adresář nebo třeba celý disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]