Nejste přihlášen/a.
zdravím,potřeboval jsem internet na dva počítače,tak jsem pořídil router.mám od poskytovatele pevnou ip adresu,vše jsem zapojil,nastavil ve vlastnostech připojení k síti vše automaticky ale nemohu se dostat ani z jednoho počítače na internet.prosím o pomoc.
Jelikož místo informací jsi mi dal prostor pro fantazii tak bych řekl že jsi špatně nastavil router. Přihlaš se na něj a koukni na položku WAN, tam nastav veškeré informace- IP adresa, maska, brána a dns. Počítače nech klidně automaticky. Jelikož nevim co a jak jsi nastavil tak doufám že zapojené je to správně- přívod internetu dej do WAN portu, pc dej do LAN portu. Pokud máš přívod internetu veden z modemu (adsl, kabelovka) tak ten modem ještě zrestartuj
V prohlížeči napíšeš adresu routeru- napřiklad http://192.168.1.1 ale ktera to je adresa musíš vědět ty, bude to napsané na routeru nebo minimálně v návodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.