Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení dvou pc přes router

Od: kraching odpovědí: 13 změna:

zdravím,potřeboval jsem internet na dva počítače,tak jsem pořídil router.mám od poskytovatele pevnou ip adresu,vše jsem zapojil,nastavil ve vlastnostech připojení k síti vše automaticky ale nemohu se dostat ani z jednoho počítače na internet.prosím o pomoc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robokopp
hodnocení

0x

mě to tak fungovalo, když jsem na pc zapomněl nastavit DNS ve vlastnostech TCP/IP

kraching
hodnocení

hmm.co mám nastavit v DNS?

robokopp

IP adresu DNS serveru, kterou di dal provider

robokopp

přehlédl jsem, že v pc jsi nechal vše automaticky (tedy nastaveni IP,masky,brány a DNS podle serveru). Takže pokud jsi se vůbec nedostal do nastavení routeru, tak musíš mít buď instalační soft k routeru, nebo IP adresu jeho webového rozhraní (přes které ho nastavíš).Jaký je to typ?

kraching
hodnocení

já ted,nejsem doma,ale ,až dorazím tak písnu ten typ.díky

hodnocení

0x

Jelikož místo informací jsi mi dal prostor pro fantazii tak bych řekl že jsi špatně nastavil router. Přihlaš se na něj a koukni na položku WAN, tam nastav veškeré informace- IP adresa, maska, brána a dns. Počítače nech klidně automaticky. Jelikož nevim co a jak jsi nastavil tak doufám že zapojené je to správně- přívod internetu dej do WAN portu, pc dej do LAN portu. Pokud máš přívod internetu veden z modemu (adsl, kabelovka) tak ten modem ještě zrestartuj

kraching
hodnocení

zapojený to mám dobře,asi se ptám blbě, ale jak se dostanu na nastavení toho routeru..

V prohlížeči napíšeš adresu routeru- napřiklad http://192.168.1.1 ale ktera to je adresa musíš vědět ty, bude to napsané na routeru nebo minimálně v návodu

kraching
hodnocení

díky,zkusím to ..

kraching
hodnocení

tak jsem došel domů a na routeru je pouze :mac adresa wan a lan .ale ip adresa ne.

Jakej máš router, typ značka?

Tak to nevim kam koukáš. Jdi do WAN nastavení a najdeš to

kraching
hodnocení

díky moc ,*smich*už to jede...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]