Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záložní zdroj UPS APC 350

Od: dedabrno® odpovědí: 1 změna:

Prosím o odbornou radu:

U záložního zdroje UPS APC 350 se pomaluju schyluje k výměně akumulátoru. Typ APC 350 mi stačí pro jištění počítače LENOVO Thinkcentre M93, dosud jsem používal akumulátor 12 V, 7,2 Ah , možná ta hodnota 7,2 A byla kdysi jako originální, už si nepamatuji. Nyní se mi naskýtá možnost použít akumulátor WESTINGOUSE WA 1280, tedy s kapacitou 8 Ah, fyzické rozměry jsou shodné jako pro 7,2 Ah, i faston F2.

Mám dojem, že jsem dříve někde slyšel, že použití akumulátoru s vyšší kapacitou Ah není správné, že stejně automatika napájení nedovolí více jak 7,2 A a že mohou nastat i jiné problémy. Osobně mám za to, že použití akumulátor 8 Ah nezpůsobí žádné problémy, snad se o něco prodlouží doba nabíjení.

Děkuji za každou radu a doporučení.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měl jsem tyhle APCčka napojená i na paraelní spojení dvou 12V 12Ah baterek externě (celkem 24AH) a vpohodě. Proud nabíjení je stejný a jistič zezadu nedovolí větší odběr ze spotřebičů, takže

Není žádný problém a naopak benefitem je delší výdrž na provoz z baterie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]