Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopropustný outlook

Od: barbor odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám 2 letý problém s poštou v outlook, který nedokázal zatím žádný ajťák (už 3) ani poskytovatel portálu (webové stránky které jsou navázány na outlook) a sítě (modem, kabel, wifi) rozklíčovat. Jakmile čerstvě zapnu počítač, pošta se mi do outlooku nastahuje a ještě pár minut poté, mám šanci nějaké maily odeslat. Po pár minutách, jako by si to rozmyslel a poštu už nedokáže stahovat ani odesílat a dole v liště stále vidím jak se načte do půlky a pak už jen hlášení "chyba při odesílání a přijímání. Zkusím tedy vypnout wifi a přihlásit se na jiný zdroj internetu (data z mobilu) v tu chvíli email zase chvilku běhá a pak stop. Takhle celý den přeskakuju z wifiny na data, restartuju počítač. No k zbláznění. POchpila bych, kdyby outlook nefungoval vůbec ale takhle na půl? Polopropustně?! Jsem zoufalá. Nějaký tip? Díky Bára

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, používejte free pošt. klienta Thunderbird a snad už to bude v pořádku (věnujte pozornost správnému nastavení programu). Zdravím!

Jsem stejného názoru.
Zkusit Thunderbird.
nickys

Tak ja jsem opacneho nazoru. Zastaraly, nemoderni, pomalu aktualizovany, komunitni Thunderbird.

Proc to pouzivat, kdyz tazatelka ma k dispozici Outlook.

Tak pokud by fungoval, proč ho nepoužívat. K čemu se supermoderní věc, která funguje napůl?

ben®

nickys - a já ještě dodám FUNKČNÍ (což je pro elektronickou komunikaci to nejdůležitější).

nickys

ben+jenyk: Nahoře jsem napsal, co by mohlo byt příčinou nefunkčního Outlooku. Vy dva asi víte něco navíc, co tazatelka nenapsala. Pokud si tedy troufáte tvrdit, že Outlook nefunguje a TB to vždycky vyřeší.

ben®

nickys - nerozčilujte se. Vidíte, že tazatelku dotaz už nezajímá, tak si zde kvůli ní nebudeme dělat zle.

barbor
hodnocení

Moc všem děkuji za tipy :) TB jsem jiz zkousela, bohuzel stejny problem. Zbytek tipu vyzkousim. Dekuji vsem! B.

nickys
hodnocení

3x

Běžná věc, to se stává. Chtělo by to lépe zdiagnostikovat, kde je problém. Jestli v komunikaci při přímu, nebo při odesílání, nebo někde jinde. Outlook v tom bývá nevinně, pokud v něm neběží nějaký hloupý doplněk.

Přihlaste se do schránky webmailem z toho "portálu". Smažte si ve schránce všechen bordel, spam a zprávy s většími přílohami a archivy. Některé antivirové filtry na serverech provideru s tim mívají poblemy. Pak se to možná rozběhne.

hodnocení

1x

Podle toho co píšete tak máte Outlook nastaven tak, že poštu tahá do lokálního počítače. To je operace (označuje se to jako POP3) poměrně náročná na čas prostor i spojení. Běžnější je nechat poštu na serveru a jen se na ni dívat (tomu se říká IMAP). Já bych poradil právě přejít na IMAP, potom máte poštu k dispozici nejen na svém počítači v pro vás fantastickém ksichtu Outlooku, tak i odkudkoliv jinde přes webovou službu poštovního serveru.

hodnocení

1x
Toť otázka...pokud to během dvou let nevyřešili 3 ajťáci, kteří jistě u počítače byli fyzicky, tak jak to máme vyřešit my, bez PC.
Potřeboval bych počítač prohlédnout a diagnostikovat a přiznám se, že po 3 lidech, co se v něm šťourali moc energie (zdarma) nemám.
Napadá mě xx typů na řešení, ale začneme zlehka.
Prvně bych hledal v prohlížeči událostí, co se stalo...
Pak bych odzálohoval stávající poštovní účet na serveru, aby byl prázdný. Ne v Outlooku, ne v Thunderbirdu, ale na serveru. Poté nastavit v PC nový účet, ať už Outlook či Thunderbird a vyzkoušel oba protokoly IMAP a POP3 a vyzkoušel chování.

barbor
hodnocení

0x
Moc všem děkuji za tipy :) TB jsem jiz zkousela, bohuzel stejny problem. Zbytek tipu vyzkousim. Dekuji vsem! B.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]