Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panasonic CF-XZ6-1 Convertible Toughbook VS Samsung NP900X3C

Od: iikaros odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

který z výše uvedených NTB byste doporučili? Panasonic jsem našel za 5 tisíc, a nabízí lepší poměr ceny ku výkonu než o pár set korun levnější Samsung. Na druhou stranu má věci, které nepotřebuji, typu konvertibilita či dotekový displej. I 8 GB RAM na mě zřejmě až moc, zejména když tam plánuji dát Xubuntu (Linux). Také jsi nejsem jistý s pověstí Panasonicu: někteří uživatelé tyto toughbooky hatili.

Na Samsungu se mi líbí jeho mini rozměry plus že nemá zbytečnosti, a navíc i on nabízí za tu cenu dost dobré parametry. Když to porovnám třeba s Lenovo x280 thinkpad, který stojí bezmála 7 K a jediné výhody oproti Samsungu jsou 2x větší RAM, větší úložiště a krapet rychlejší CPU. Paradoxem je, že ten Lenovo má prakticky identické parametry výkonu s konvertibilním toughbookem (Panasonic).

Děkuji za názor.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych šel do Samsungu, mají dobrou SW podporu, ale přečti si recenze obou přístrojů. Z mého pohledu by nebyl špatný ani výběr noťasu od Hewl. Packard.

matiselis
Ona je otázkou, do jaké míry záleží na značce... Jinak oba přístroje se mohou pochlubit velmi dobrými recenzemi, ale v poměru cena výkon zřejmě vyhrává ten Panasonic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]