Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NAS QNAP TS-453D jako WiFi AP

Od: previt® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
mám výše uvedenou NASku, vedle které mám pro pokrytí WiFi v bytě router/AP Asus ZenWifi XT8. Napadlo mě router zrušit a práci AP by převzala NASka, když bych do ní doinstaloval nějakou z wifi karet:
QNAP QWA-AC2600
- 3.899,- Alza
QNAP QXP-W6-AX200
- 1.769,- Alza
non-QNAP varianty W6-AX200:
Gigabyte GC-WBAX200
- 1.099,- CZC
Gigabyte GC-WBAX210
- 1.390,- TSB
Máte s tím někdo zkušenosti? Mají tyto karty reálně stejný potenciál na pokrytí, jako měl ten Asus? Nebude funkce AP NASku příliš vytěžovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co má být účelem této akce?
hodnocení

Jak jsem psal v otázce - zbavit se AP Asus ZenWiFi XT8, který je aktuálně hned vedle NASky. NASka by tím převzala navíc funkci AP a ještě bych tím ušetřil i něco málo na elektřině a prodejem Asusu bych mohl pokrýt náklady za nákup 10GbE switche.

hodnocení

0x

Zkoušel jsem to, wifi karta (noname značka jako USB) v tomto režimu USB takto fungovat nebude (není to tak vymyšlené v systému-navržené). Nicméně v režimu klienta fungovala bezchybě.

Něco jiného by byla oficiální qnap karta (ale asi ve variantě pci-e, pokud ji tento má slot na), čím neříkám že to půjde.

Taky se mi to zamlouvá, ušetřilo by mi to problém, ale prakticky to není uplně ideální řešení (ale opravdu záleží na situaci, která je u každého jiná, nas je na jiném místě, jiná topologie sítě.) Obvykle je nas u podlahy nebo v špízi mimo dosah signálu(ost.zarizeni), Pokud je v NAS USB 3.0, tak bude blízko zdroje rušení. 5000Mhz/2

hodnocení

Díky za info s USB, ale ty karty, co jsem vyjmenoval v otázce, jsou všechny PCI-E. Dvě přímo od QNAP a dvě od Gigabyte, ale vypadají stejně.
NAS je aktuálně hned vedle AP, kterého bych se chtěl zbavit...

hodnocení

Udělal jsem průzkum bojem a zjistil, že jediná karta, která podporuje režim AP je ta nejdražší QNAP QWA-AC2600.

Karta QNAP QXP-W6-AX200 podporuje pouze režim klient (AP aplikace v NAS ji vůbec nezobrazí v seznamu karet) a karty od Gigabyte NASka vůbec nenadetekuje (což je zvláštní, když QNAP QXP-W6-AX200 je vlastně Gigabyte GX-WBAX200, ale jen má navíc QNAP nálepku na krabici a 2x výměnný bracket v krabici pro instalaci i do NAS).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]