Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabelový internet, jak se připojit k zásuvce?

Od: tom44 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám dotaz, jaké jsou možnosti připojení PC ke tv+r zásuvkam (výstupy koax kabel) v jednotlivých místnostech.

Je možné mít pouze redukci z koax na rj45 nebo je potřeba mít další krabičku?

Děkuji za odpovědi.

Kabelový internet, jak se připojit k zásuvce?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Skuste presne opisat, kto je poskytovatel internetu. Po koaxe ide vacsinou UPC. V tom pripade patri na prve miesto, kde je signal, kablovy modem a od neho dalej bud wifi, sirit signal cez rozvodnu siet 230V alebo vyuzit 4 ks zasuviek na modeme a PC napojit cez kable pre pocitacovu siet. Ak to chcete mat cele vylucne na koaxe, musit nakupit dalsie modemy. Ina cesta nie je.

tom44
hodnocení

Původně zde bylo UPC, teď jsem jako nový majitel zřídil kabelové připojení u Vodafone.
Takže jediné řešení je tedy pořídit ke každé zásuvce modem, pokud nechci tahat kabel UTP mezi pokoji...
Zároveň bych chtěl mít ve druhém patře wifi router, protože skrz betonové podlahy se špatně šíří signál. Bylo by tedy řešení koupit modem s vestavěným wifi routerem.
Jen pro info, jak tedy byly počítače připojovány před 15 lety, když byl pouze koax rozvod v pokojích?
petrm

Když jsem byl před 20 lety připojen k internetu, bylo to pomocí interní karty v PC pomocí faxmodemu a telefonní linky např.

svethardware.cz/...

Rozvod internetu přes koaxiální kabel neznám, ale nevylučuji.

UPC přešlo pod Vodafone.

jirib
hodnocení

2x
Většina modemů má v sobě čtyřportový switch,z něj natáhnete síťový kabel RJ45.
Zásuvky slouží pro další tv rozvod.
tom44
hodnocení

Jedna se o patrovou stavbu, kde je potřeba mít internet jak v přízemí, tak v patře. Minulý vlastník proto zřidil tento kabelový rozvod, bylo to na internet používáno, tak přece není řešení si natáhnout všude nový kabel.

Ziadna redukcia koax - RJ 45 neexistuje, to su uplne ine technologie a musite mat aktivne zariadenie, kablovy modem.

hodnocení

1x

Je potřeba mít další krabičku které se říká modem.

Záleží ale na poskytovateli připojení zda dodá vlastní a nebo zákazník si pořídí svoji.

tom44
hodnocení

Modem mám v místnosti, kde je hlavní zásuvka, odtud je to pak rozvedeno do ostatních pokojů kabelem do těchto zásuvek. Přece není běžné mít v každém pokoji modem, pokud tam chci mít připojené PC...
petrm

Mohl byste dát foto modemu a jeho zapojení? Já bych tipoval, že je to rozvod TV a rozbočovač.

tom44
hodnocení

Technik vlastně jen propojil modem se vstupem DATA na zásuvce
Kabelový internet, jak se připojit k zásuvce? #2
Kabelový internet, jak se připojit k zásuvce? #3
petrm

Sám jistě vidíte, že z modemu žádné koaxiální kabely nevedou, takže v zásuvkách v jednotlivých místnostech nemůže být internet. Ten si teprve musíte rozvést ze žlutých RJ45 na modemu.

hodnocení

0x

Vidim na fotke ruru kurenia, mozno pri troche sparania napr zavitovou tycou d = 8 az 10 mm spravite otvor pri rure, ktorym pretiahnete datovy kabel od modemu k wifi na poschodi. Moznosti je viac, nepoznam vas dom, kde sa da prejst medzi poschodiami. Za dalsi modem napojeny na koax vas poskytovatel skasiruje.

111®
hodnocení

0x
No mohl mít svoji vnitřní síť staršího provedení kde se počítače propojovsly koaxem ovšem to chce jiné síťové karty.

To bol 50 Ohm koax, nie 75 Ohm ako pre TV.

111®
A já snad uvádím impedanci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]