Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde mám v kódu chybu?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

V Android Studiu jsem dal "new project", "empty activity", vytvořil hello world a do res/layout přidal .xml a do javy .java soubor s primitivní kalkulačkou. Je to stažené android samplů pro úplné začátečníky *uf* Pořád mi to píše "linear layout" not determine nebo tak něco.

co tam mám za chybu?

Kde mám v kódu chybu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekl bych, že ti na konci chybí jeden řádek, stejný jako ten předposlední. Máš tam dva příkazy <LinearLayout>, ale jen jeden ukončený.

hodnocení

On tam byl a vadil, tak jsem ho smázl a teď to dělá zas tohle:

xml document structures must start and end within the same entity: 160

Kde mám v kódu chybu? #2

anon65534
hodnocení

0x

Aspoň ten xml soubor nahrát celý, ze dvou výstřižků toho nikdo moc nepozná. Nebo aspoň link na ten sample projekt který to má být

hodnocení

Jo, pardon, já to nemůžu najít. Ale byly tam jen tyto dva soubory. BCA znamená Basic CAlculator.

bca.java 2.18 kB
bca.xml 6.28 kB
anon65534

Byl to celý ukázkový projekt nebo jen ty dva soubory které se měli nakopírovat? Nevím jak vypadá MainActivity.java ale příjde mi že to je všechno rozbité, soubor bca.java obsahuje třídu MainActivity což je v rozporu s pravidly pro pojmenovávání souborů a tříd v javě. (Sice to není přímo ta chyba kterou to háže ale ono si android studio často rádo stěžuje na něco úplně jiného než je problém). Tady by to asi i mohlo fungovat kdyby to bylo nastavené někde jinde (nevím zda android uděluje vyjímky) ale nevím jestli to byl celý ukázkový projekt nebo jen dva soubory.

Taky je to asi dost staré protože to používá ještě support knihovnu a pokud by tak nebyl nastaven celý projekt tak to bude taky dělat bordel.

Samotné .xml i bca.java mi funguje pokud opravím všechny zmíněné, chyby akorát se musí zakomentovat kus kódu v bca protože v xml části chybí a pak by to nešlo zkompilovat (následkem toho aplikace spadne při použití dělení).

Přikládám komplet nově vytvořený projekt který mi jde sestavit i spustit.

projekt.zip 107.3 kB
hodnocení

Paráda, dík - jdu ho zkusit. A nevíš kde v adresáři projektu je pak když se podaří spustit apku ta appka?

hodnocení

anon65534 - bezva, funguje. Dík moc.

Kde mám v kódu chybu? #3
anon65534

app/build/outputs/apk/debug/app-debug.apk

Když sestavuješ přímo pomocí android studia tak si to tam můžeš nechat i přímo otevřít

Kde mám v kódu chybu? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]