Nejste přihlášen/a.
Vím, že to se obvykle řeší databází nebo to jde i přes soubor dokonce.
Ale zajímá mě přimo nějaká funkce která by přistupovala k nějakému prostoru webserveru. Představuji si to jako jako úryvek php kódu $_SERVER[identifikator], jako je HTTP_HOST, SERVER_NAME
Hledám v tom zjednodušení - databáze je kanón na vrabce a soubor nechává stopy/může ho někdo smazat, je dostupný i vně (je přeci na disku) a taky API fopen/fread/fwrite je o drobet komplikovanější než přiřazení proměnné v PHP
.Samozřejmě se všemi možnými důsledky co se týče atomicity(bez zámku)
A nebo alternativa - místo webserveru prostor proměnných php interpretu, jenže si myslím,že to neprojde, jelikož php má víc režimů běhu (fork, fpm) a z principu stav nesdílejí.
0x
Další možnost může být nějaká samostatně běžící appka ke které se php připojí pomocí tcp či jiného protokol. Ale tu appku byste si musel napsat.
php.net/...
Případně
php.net/...
Jinak můžete použít i nejaky messaging systém jako rabbitmq, Kafka, nosql db redis, mongo, cassandra.
Díky za další možnosti zmíněné , ale právě o databázi a souboru jsem psal. Hledal jsem něco směrem jednoduššího. (už soubor se skoro nejjednodušší) Jednak na implementaci (tcp, aplikace, messager systém) a jednak i na použití (téměr nulová konfigurace, připojování se, socket &tcp = na konci musí být opět něco co musím naprogramovat nebo zprovoznit)
Proto něco jako proměnná zpřístupněná webserverem, kterou by obsluhoval webserver ve svém stavovém prostoru a přistoupil bych k ní přirozeně přes proměnnou.
To nevadí takto málo často (restart), server se nerestartuje každý den.
Ale PHP globální proměnná nejenže není vidět v jiném procesu, ale ani v jiném HTTP requestu. Já jsem měl právě na mysli proměnnou $_SERVER["..."], která není běžná "uživatelská" proměnná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.