Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstraha zabazpečení účtu Microsoft

Od: mh odpovědí: 4 změna:

Od: Tým,který se stará o účty Microsoft. Toto je nadpis emailu, který mi přišel s tím, že si myslí, že se asi na můj účet Microsoft dostal někdo jiný a že potřebují aby jsme si ověřili svoji identitu prostřednictvím bezpečnostní kontroly a potom si změnili heslo. Píší, že pokud má k našemu účtu přístup někdo jiný, má i heslo a možná se zkouší dostat k mým osobním údajům. Vyzývají k obnově účtu se kterou pomohou a jako Tým, který se stará o účty Microsoft děkují.

Připadá mi to celé anonymní a nevěřím tomu. Asi se někdo pokouší získat moje údaje. Co si o tom myslíte? Před pár dny jsem sem dávala dotaz týkající se výhružného a vyděračského mailu, ve kterém chtěl poslat na bitcoin 400 dolarů. Znal moje přihlašovací heslo do mailu.

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Jak víš, že znal tvé heslo?
Každopádně nikdy neřešit ověření přes takovéhle emaily. Pokud chceš mít jistotu tak jdi na ofiko stránky, prihlas se a změn heslo. Přes ty odkazy jim jen napíšeš heslo ;)

hodnocení

0x

Změnu hesla jsi udělala?

mh
hodnocení

Heslo mi napsal. Ano změnila jsem je.

hodnocení

0x

Doufám, že jste neklikla na žádný odkaz v mailu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]