Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyhnout extra dowlnoadu+uploadu

Od: herd® odpovědí: 2 změna:
Ahojky, nadpis je poněkud neohrabaný, ale chtěl jsem ho mít stručný. Mám situaci: Mám lokální PC síť LAN, kde mám notebook, na kterém píšu nebo mám spuštěnou webovou stránku s upload formulářem a nebo FTP klienta. Druhé zařízení Je NAS.
Pokud z počítače chci uploadovat soubor nezáleží ani jakým způsobem (zmíněno výše třeba nahrát na webovou stránku nebo na FTP), tak logicky dochází ke kopírování dat z NASu do PC (protokolem NFS nebo SaMBa,...) a pak z PC do danéhéo umístění v internetu (přes FTP nebo HTML POST, ssh).. Nedivím se tomu, vím, že to je z podstavy věci a taky že jde v každém proudy o jiné protokoly,,,... jen mě napadlo, zda to nejde udělat bezz exxtra kolečka, kdz PC zároveň přijímá i odesílá...
A jako jeliman se zeptám , neexistuje nějaký způsob, jak tohle udělat? Nějaký vylepšovák nebo nebo snad existující utilitka/démon na routeru, který třeba dokáže nějk sloučit/ přesměrovat / přepisovat toky dat, že by nějak asemploval http POST a řekl by si nasu o data... Jenže to narazí na šifrovací vrstvu HTTPS, případně šifraci přes ssh. Nebyllo by to jednoduché, muselo by jít o souhru routeru, počítače(všech dotčených aplikací nebo nějak přes framework/funkci) a NASu
Jen prostě takové zzamyšlení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jo, jde to. Toho FTP klienta nebo browser musíš spustit na onom NASu. Předpokládám, že na notebooku jsou Windows a na NASu jede Linux. Takže telnet nebo něco podobného a spouštět FTP z příkazového řádku. Prostě vopruz :)

hodnocení

Nevím, jestli jsi to tak myslel a napsal, ale vzdálená plocha. To je ono ! (nebo aspoň virtualizace a třeba jen spuštění browseru nebo klienta na tom NASu).

Jasně, je to poněkud neohrabané a asi i zbytečné, ale šlo o akademický dotaz. Samozřejmě ten NAS na to musí mít kapacitu(prostředky), což ne každý má. Hlavně ty do 5000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]