Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravoúhlý konektor USB mini

Od: magdon® odpovědí: 26 změna:

Potřebuji samostatný pravoúhlý konektor USB mini (bez kabelu). Nikde ho nenacházím. Existuje to vůbec?

Případně beru i propojovací kabel s tímto konektorem (druhý odstřihnu), ale pouze s měděnými (pájitelnými) vodiči. Tyhle kabely se často dělají hliníkové - poměděné, které běžným způsobem pájet nejdou. Bohužel se to na pohled nepozná.

Pravoúhlý konektor USB mini

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Konektor mívá vždy vývody rovně, pak je otázka jak se zkroutí připojený kabel. Zkus použít samostatný konektor který stojí pár korun:

gme.cz/...

bez ohledu na úmysl asi nejlepší varianta řešení

hodnocení

Z fotky je jasně patrné, že vývody nemusí být vždy rovně, kabel z něj vede v pravém úhlu. Takový konektor (samostatný) sice možná stojí pár korun, ale nikde jsem ho právě nenašel.

Body jste dostal omylem.

a jste si opravdu jist, že v tom co je zalité na obrázku, jsou vývody nějak do strany? Já si myslím, že je tam ohnutý až ten kablík. ono to moc ohnout nejde, sousední vývody budou překážet.

hodnocení

arne1 - Jak to vypadá uvnitř samozřejmě nevím. Že by byly zahnuté přímo ty kontakty a dráty k nim vedly rovně skutečně moc pravděpodobné není. Jestli je v tom plastu zalisovaný ohnutý kablík, jednotlivé vodiče, nebo zahnuté kontakty ale není podstané. Jde o to, že potřebuju, aby byl ohyb pevně uvnitř konektoru, kabel vycházel z jeho boku a netrpěl tak opakovaným ohýbáním těsně u konektoru.

tomas11*
hodnocení

2x

Tento je použit u většiny k napájení kamery v zrcátku - sám to tak mám

Pravoúhlý konektor USB mini #2
hodnocení

Jo, to je přesně ono. Jenže to sháním bez toho kabelu, protože bych musel druhý konec odstřhnout a mám špatné zkušenosti, že dráty v kabelu bývají hliníkové a nejdou pájet :(, takže bych to nikam nedokázal připojit. Ale dík za tip *palec*, někde bych měl mít starý kabel od kamery, takže se pokusím ho najít a prohlédnout.

tomas11*

Tak já jsem to předělával - místo do autozásuvky zapalovače - na USB - takže jsem tam měl káblík určitě měděný.

hodnocení

Tak kabel jsem našel, ale rozebrat ten konec do zapalovače se nedá a ustřihnout ho jen abych se podíval jaké jsou tam dráty se mi nechce. Ale daly by se očekávat měděné.

Ještě jsem možná našel jiné jednoduché řešení, takže zítra prověřím a uvidím.

hodnocení

0x

bez kabelu myslíte čistě jen redukci? něco jako hezkyden.cz/...

doplněno 23.08.22 15:04:

redukce jako taková je třeba tady - lunzo.cz/...

ale asi chcete něco jiného

doplněno 23.08.22 16:08:

nevyberete si z těch čínských variant?

aliexpress.com/...

třeba toto je opravdu minimalistické - možná i dobře napájitelné...

aliexpress.com/...

hodnocení

Nikoliv redukci. Konektor, ke kterému připájím kabel.

nějaká ta velikost / tloušťka tam být prostě musí - řekl bych, že se snažíte vymyslet něco, co bude těžké realizovat...

ale snad se zadaří.

K tomu aliexpresu - možná budou mít nějaké servisy telefonů a tabletů staré napájecí USBmini a dokáží vyrobit to, co potřebujete. Přesně podle představ.

Pravoúhlý konektor USB mini #3

hodnocení

Asi jsem se nevyjádřil přesně, takže znova:

Potřebuji takový konektor, jaký je na obrázku, jenže samostatný (bez nalisovaného kabelu), s vývodem 90 stupňů proti kontaktům, ke kterému si sám připojím kabel. Nechci ani redukci, ani konektor s vývodem v ose kontaktů.

doplněno 23.08.22 16:07:

jmlc - ano, trefil jste hlavičkou o hřebíček ;). Potřebuju to z důvodů nedostatku místa, protože se kabel při použití přímého konektoru v místě ostrého ohybu láme. Jestli takový konektor existuje netuším, já ho zatím nenašel a proto se tady ptám.

takže chcete přesně to, co odkazuje @arne1 , ale musí to být s úhlem 90° už předchystnáno .. no možná někde na aliexpressu *klik* - jestli to chápu správně, můžu se mrknout.

Jen se často setkávám "chci, přesně to a to chci, nic jiného" - a pak se zjistí, že kde nic není, ani smrt nebere. Improvizace z toho udělat asi nejde - to byste jistě napsal.

toto - Mini USB female - připájet podle potřeby -? aliexpress.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, viz odkaz je konektor i s kabelem (měděné vodiče). Zdravím!

gme.cz/...

hodnocení

Ne ne, to není ono. Potřebuji ten kabel 90 stupňů "do boku".

hodnocení

0x

Číňan má všechno:

id.aliexpress.com/...

id.aliexpress.com/...

id.aliexpress.com/...

(Stránky jsou sice v indonesštině, ale to jde snadno přepnout nahoře.)

Nebo na ebay mají též něco:

ebay.com/...

Až teď jsem si všiml, že ty z aliexpressu jsou 8 kolíkové. Tak zbývá ten ebay.

A co tento? Vyadá to jen na plošný spoj ve smršťovací bužírce. Tudíž snadno rozebratelný.

Nepomohla by taková redukce?

Nebo napájet obyčejný konektor, buď takový nebo makový a nebo vzít jádro z rovného konektoru a obal si udělat z tavného lepidla.

Nebo rovný konektor i s obalem, ten zkrátit na minimum, kabel ohnout a opět zajistit tavkou.

hodnocení

"Nepomohla by taková redukce?"

Asi by pomohla, ale objevil jsem vhodnější a stojí necelých 80 Kč.. Zítra si jí půjdu osobně prohlédnout ve skutečném provedení, mám to pár stanic MHD. ;)

Docela by mě zajímalo co a kde jste objevil:)

hodnocení

rumicek - Objevil jsem toto. Sice jsem psal, že nechci redukci, ale tahle účel naprosto splní. Dopoledne jsem si pro ní šel, jenže přímo v krámě to neměli, takže tam zítra musím ještě jednou. Ale mám to 4 stanice MHD od baráku, takže v pohodě. *frajer*

24.08.22 23:34

*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]