Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplach napadl jsem tě

Od: mh odpovědí: 13 změna:

"POPLACH napadl jsem tě a ukradl jsem ti informace. Snadno jsem se naboural abych se přihlásil k vašemu e-mailu. Vaše heslo je... " Takto začíná úvodní zpráva výhružného a vyděračského mailu, ve kterém požaduje abych mu zaslala na bitcoinovou adresu 400 dolarů. Dokonce zná i moje přihlašovací heslo do mailu. Občas se mi objevují i hlášky, že můj počítač je v ohrožení. Co s tím? Děkuji za radu.

Poplach napadl jsem tě

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Neotvírat, neodpovídat, ignorovat, smazat do spamu.

Pochopitelně změnit hesla.

hodnocení

7x

Hoďte to do koše a zapomeňte na to. Někdo jen zkouší, jestli se necháte nachytat.

Můžete pro jistotu změnit heslo, ale není to nutné. Nejde o to, že by se Vám někdo naboural do PC, ale z nějakého zdroje získal Vaši emailovou adresu, podvrhl ji, aby to vypadalo, že email odeslal z ní.

Většina z nás už podobný email dostala a mnozí i několikrát.

raton*
hodnocení

3x

ignorovat, změnit hesla, nastavid dvoufázové ověření

Nejspíš váš mail unikl v nějaká databázi hesel. pokud používáte stejné hesla na více stránkách (velká chyba) tak má heslo ke všemu.

doporučuji zadat email na stránku haveibeenpwned.com/... tam zjistíš, jestli se tvůj mail nachází v nějaké databázi uniklých hesel.

Zajímavé - zadal jsem na té stránce svoji mailovou adresu a nic a přitom mi chodí takové zprávy do spamu a odesílatel jsem já.

Tak na této je: Oh no — pwned!

a na jiné kterou nepoužívám je: no pwnage found!

jano123
hodnocení

0x

Sú to triky ako niekomu brnkať na nervy a city,

ak je človek naivný, občas aj naletí...

Také meily neotvárať, najma prílohy, ak Vám zaberajú miesta a

neprehladňujú stránku s meilami mazať...*palec2*

kubiq
hodnocení

0x
Kdyz jsme u toho, dostal jsem podobny mail, vim ze je to spam, ale asi pred tydnem jsem si dokazal stahnout trojana se softwarem do skoly. Vsude mam stejny mail a na mobilu mi avast rika, ze se mi do mobilu snazilo pripojit 700+ ruznych webovych stranek za poslednich 24 hodin. Zajima me, je to normalni? Nebo si s tim nemusim lamat hlavu? VPNku mam. Diky
pk
Zajímalo by mě, jak to dopadlo. Mě ten e-mail přišel dnes taky s výhrůžkami, heslem ne na e-mail ale na fb, který jsem hodinu před mejlem měnila na základě toho, ze se mi tam někdo dostal. :D
lenka2001

Dobrý den, zajímalo by mě jestli se ve vašem emailu zmiňuje o videích pro dospělé, nebo je to jen výstřel do tmy.

u těch mailů jsou tuším dvě varianty - u obou napíší "tvé heslo je"... a pak tam píší různé další šablonové hlouposti - mimo jiné i tu erotiku nebo jak je nahraný při masturbaci...

Obrana byla již zmíněna u více vláken: změnit heslo na bezpečnější, projet antivirem - jestli náhodou nebyla otevřena nějaká příloha s virem, a smazat jako spam

tojejednokdo
hodnocení

0x
Tez mi to pred tydnem prislo, koukam na to az ted, volny mail sam zablokoval ucet, musel jsem ho obnovit
Na volnym jsem mel jednoduche heslo stejne jako login
A ten plus nasledujici den mi i nekdo naboural instagram, kde mi zmenil jmeno a asi i emaily, aspon v historii to je videt, ale ja na tom instagramu nic nemel ..ani fotku...takze smula, kazdopadne... ten instagram mi v ty dny nekolikrat psal na ten volny mail ze se meni nickname a heslo... a ted az jsem se znovu prihlasoval, tak to chtelo overit a zmenit heslo.
Cili hadam ze nejdriv louskli to heslo na mail, a pak pres ten samy mail se prihlasili na instagram. A jestli jeste nekam jinam to nevim vic prichozich mailu tam nemam, ze by neco posilalo mail s overenim prihlaseni.
Nastesti tento mail i instagram mam jen jako test na blbosti.

nyx
hodnocení

0x
Přišel mi naprosto totožný mail. Bohužel krom emailu a sociálních sítí se jim podařilo dostat se i do mého Microsoft účtu, který mám nastavený jako správce mojeho počítače. Upřímně mám strach se na ten počítač jen podívat. Antivirus nic nenašel, ale stejně tomu počítači už nevěřím.
No jo, pokud máš třeba heslo "Alík" a všude stejný, není divu.

hodnocení

0x

A ty hlášky hlásí kdo a jak znějí?
A píše že heslo zná a (a ty tomu věříš?) nebo je důkaz že ho zná? (když ho natebe nevypálí vplaintextu tak třeba napíše pposlední znaky tvého hesla jsou 345 nebo v heslo máš 3 znaky e)

Sou bor y přečteš nebo jso uzkódované?

Změnil jsis za toho půl roku heslo, našelvirus, vykurýroval? (pkud to nebyla FAkeWare?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]