Nejste přihlášen/a.
"POPLACH napadl jsem tě a ukradl jsem ti informace. Snadno jsem se naboural abych se přihlásil k vašemu e-mailu. Vaše heslo je... " Takto začíná úvodní zpráva výhružného a vyděračského mailu, ve kterém požaduje abych mu zaslala na bitcoinovou adresu 400 dolarů. Dokonce zná i moje přihlašovací heslo do mailu. Občas se mi objevují i hlášky, že můj počítač je v ohrožení. Co s tím? Děkuji za radu.
Hoďte to do koše a zapomeňte na to. Někdo jen zkouší, jestli se necháte nachytat.
Můžete pro jistotu změnit heslo, ale není to nutné. Nejde o to, že by se Vám někdo naboural do PC, ale z nějakého zdroje získal Vaši emailovou adresu, podvrhl ji, aby to vypadalo, že email odeslal z ní.
Většina z nás už podobný email dostala a mnozí i několikrát.
ignorovat, změnit hesla, nastavid dvoufázové ověření
Nejspíš váš mail unikl v nějaká databázi hesel. pokud používáte stejné hesla na více stránkách (velká chyba) tak má heslo ke všemu.
doporučuji zadat email na stránku haveibeenpwned.com/... tam zjistíš, jestli se tvůj mail nachází v nějaké databázi uniklých hesel.
Dobrý den, zajímalo by mě jestli se ve vašem emailu zmiňuje o videích pro dospělé, nebo je to jen výstřel do tmy.
u těch mailů jsou tuším dvě varianty - u obou napíší "tvé heslo je"... a pak tam píší různé další šablonové hlouposti - mimo jiné i tu erotiku nebo jak je nahraný při masturbaci...
Obrana byla již zmíněna u více vláken: změnit heslo na bezpečnější, projet antivirem - jestli náhodou nebyla otevřena nějaká příloha s virem, a smazat jako spam
A ty hlášky hlásí kdo a jak znějí?
A píše že heslo zná a (a ty tomu věříš?) nebo je důkaz že ho zná? (když ho natebe nevypálí vplaintextu tak třeba napíše pposlední znaky tvého hesla jsou 345 nebo v heslo máš 3 znaky e)
Sou bor y přečteš nebo jso uzkódované?
Změnil jsis za toho půl roku heslo, našelvirus, vykurýroval? (pkud to nebyla FAkeWare?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.