Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka Chuwi - názor

Od: asar odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
jaký je prosím váš názor na značku Chuwi? Vyrábí tablety, mininotebooky apod. Na jiné poradně jsem se u ní setkal s velice rozličnými názory, od OK po šmejda.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tato značka je prý šunt , doporučuji osobně například Lenovo . V dnešní době je ale pravda , že po dvouleté záruce , se začne kazit skoro vše .
Mario

jd
hodnocení

0x

Tak můj názor je: žádný názor nemám, protože tu značku neznám, možná o žádnou značku tak jaký chápeme v klasickém pojetí (vlastní R&D, fabrika, montovna, logistika, zastoupení) už ani nejde (nezkoumaljsem), ale jen o obchodní název, podobně jako značka Sencor, což mi tady jeden místní důchodce vysvětloval, že to japonská značka, ne, není to žádná značka, je to obchodní značka jistého Českého řetězce :)

PS: ještě jsi definzjme pojem značka: pod tím slovem já chápu jednoho klasického výrobce jednoho klasického druhu zboží třeba Panasonic, Sony, IBM, Asus...

nikoliv jenom obchodní názvy třeba jako AEG, Opavia, Sencor, Varta, a 1 000 000 jiných věcí, kde z původní značky zůstal jen název a lidé "znají značku a kupují", přičemž ve skutečnosti je jen na papíře a výroba se provádí globálně, ať ve vlastních anebo cizích noname fabrikách, které nalepí samolepku značky... aneb lidé chtějí být oblbování... kolik spotřebitelů vůbec tuší, jak to funguje? Kdo je skutečným výrobcem, designérem, kdo za tím logem stojí? Skoro nikdo a proto jim ta hra na značky funguje!

A důsledkem toho je, že různé výrobky pod tou jednou samolepkou, jakoby obchodní značkou, trademark, mohou mít velice proměnlivou kvalitu, protože ve skutečnosti je vyrábí pokaždé někdo ale úplně jiný! :)

riva
hodnocení

0x

Jeden máme z aliexpress doma od roku 2017 " Chuwi Hi12 12inch/..." Funguje, i když konektory jsou už trošku vyviklané. Používá ho žena a i když jsem jí nabízel něco nového, tak nechce, že jí to stačí. Používá to jako klasické PC - do USB portu je připojen "rozbočovač" aliexpress.com/... do kterého je připojena klasická myš a klávesnice + LAN. Má to stále originální baterii a je připojeno stále na nabíječku.

jd

To je skvělé, jak tohle forum zprzní text nad hypertextovým odkazem (takže nejde vyčíst celý text - krácení odkazů zde zkrátí i text :), který (url) navíc ani nefunguje (položka už se neprodává).

V tom byl jak Android tak windows dohromady?

ps: za mě počítač dělá zejména operační systém a pak jeho mechanická odolnost, jak popisuješ, tak s tou mechanickou odolností to asi není moc slavný, prostě lowcost. Asi si ušetřil na DP háčku a měl štěstí, že to ne kleklo hned za 3 měsíce, zejo. Kolik stál? 5000?

riva

Tehdy to stálo 250$. Včetně androidu a WIN10, kde je možno zvolit do jakého systému se bootováním přepne. Takže se tam doinstalovaly typické aplikace - do win např. office. Ten zmršený popis je

Chuwi Hi12 12inch PC Tablets Windows 10 & Android5.1 Intel Cherry Trail x5-Z8350 Quad Core 4GB RAM 64GB ROM HDMI

Item Type:Tablet PC Google Play:Yes
Feature:Dual Cameras,G Sensor,Multi Touch,OTG,HDMI Supporting Language:Portuguese,English,Spanish,Japanese,Italian,Chinese,Russian,G
Panel Type:IPS Second Webcam Pixels:5MP
Extend Port:Earphone Jack,USB,TF card,OTG,HDMI,3G External Processor Manufacture:Intel
Screen Size:12" Camera:Second Webcam
Memory Capacity:4GB Package:Yes
Touch Screen Type:Capacitive Screen Cell Capacity:11000mAh
Other Model:Chuwi Hi12 Tablet Data Capacity:64GB
Net Weight:metal tablet Operating System:Andriod & Windows
Item Condition:New Processor Model:Intel X5 Cherry Trail Z8350
Processor Core:Quad Core Brand Name:Chuwi
Network Communiction:Wifi Chuwi Model:Chuwi Hi12
Display resolution:2160*1440 Operation System :Windows 10 & Android 5.1
GPU :8th Generation Intel Graphincs RAM :4GB
ROM:64GB TF card:Up to 128GB (not included)
Camera:2.0MP Front Camera +5.0MP Rear Camera with Auto Focus OTG :Support
External 3G :Support 3G USB Dongle HDMI :1.4, Support 1080P Output
Network Communiction:External 3G, Bluetooth, Wifi

Vybírat a nakupovat přímo z Číny nemám problém.

jd

Díky za info, tak to jsem se s cenou celkem trefil. Akorát teda nakupovat z Číny věci za tisíce, které se můžou mezi 3. a třiadvacátým měsícem snadno porouchat, mám trochu obavy :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]