Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ntb. Acer po zapnutí hláška, jinak nereaguje

Od: rijan® odpovědí: 5 změna:

Malý Ntb. Acer Aspire One Win. 7, bez předchozí výstrahy po dalším zapnutí vyjede hláška - viz příloha. Nevím co to po mně chce, žádný bootovací disk nemám. Jak si pomoci? Díky za ev. rady. Honza (1946)

Ntb. Acer po zapnutí hláška, jinak nereaguje

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
HDD je k.o., další možnosti boot je nastaven spuštění z netu.
Umíte demontáž ntb, výměnu HDD a instalci systému?

hodnocení

Pokud z toho vysvítá, že je HD kaput, tak to bych asi zvládl. Náhr. HD mám a Windowsy jsem již instaloval.

doplněno 19.08.22 17:32:

Pokud z toho je jasné, že je HD kaput, tak bych to snad zvládl. Náhr. disk mám, Windowsy jsem již instaloval.

hodnocení

0x

Taky to vidím na špatný HDD, ale pokud máte instalační Win na DVD nebo USB, tak já bych se nejprve pokusil opravit boot sektor.

A nebo čistou instalaci, samozřejmě po vytáhnutí všech důležitých dat. (Přes linux)

servis.eset.cz/...

hodnocení

0x

1. Zkontrolovat, zda v BIOSu / UEFI nemáte náhodou špatně nastaveno bootování PC, první v pořadí by měl být HDD a ne CD / DVD / Blu-ray jednotka.
2. Jak píší v chybové hlášce, zkontroloval bych v NB připojení HDD, zkusit rozpojit, profouknout, zapojit, nastartovat počítač (notebook).

Jinak Windows 7 nepoužívat, jedná se o zastaralý a neudržovaný systém, který je rájem pro šíření virů, malware a podobně. MS ukončil podporu už před dvěma roky.

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Opravdu havaroval SSD disk (moc toho nenaběhal). Dal jsem ho do externího boxu a PC ho vůbec nevidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]