Dobrý den, mam problém s pc a to takový že po zapnutí secure bootu v biosu mi nešel pc, nebo spiše se mi nezapl obraz, když jsem se koukl na zakladovou desku hlasilo mi to chybu cpu-vga,dram, což v manualu znamena že nefungujou komponenty jak by měli, grafiku jsem dal do starsiho pc a normalne fungovala, tak jsem koupil novou zakladovou desku nic se nezmenilo, desku jsem vratil protože to deskou nejspise nebylo, ramky jsem vyndal ze slotu a hlasilo to chybu v ramkach takže ramkama to taky není, dnes jsem koupil nový procesor, zkusil zapnout a hlasilo mi to chybu cpu-dram, takže už vážně nevím co s tím, nejaké rady? Zakladova deska aorus b450 pro
S tou novou základní deskou (základová je pod barákem) jsi dělal konkrétně jaký postup? Pokud jsi ji totiž jen osadil stávajícími HW komponenty a zkusil jsi zapnout PC, tak se nedivím, že se to nerozjelo.
Upřímně-poskládat PC je lepší za podpory někoho, kdo to dělá už pár let, protože některé komponenty spolu hůře "komunikují"a někdy omezují i výkon jakožto celku. Záložní baterie má přes 3 volty? Co máš za procesor, jestli je kompatibilní s deskou-výrobce desky doporučuje AMD. Jinak článek ohledně procesoru třetí generace na CZC (pokud máš shodnou desku): Základní desky AMD B450 a AMD X470 bývají kompatibilní s novou 3tí generací procesorů až po updatu BIOSu. Před zakoupením této kombinace se nejprve ujistěte přímo na stránce výrobce, jakou verzi BIOSu deska pro funkčnost požaduje. Flashnutí bývá třeba udělat ještě před vložením nového procesoru (vyžaduje starší model kompatibilního procesoru) výjimku tvoří desky s označením MAX a některé další. Pokud si nejste jistí, že tento úkol zvládnete, kontaktujte nejprve naše technické oddělení: czc.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.