Nejste přihlášen/a.
Tak to bude jako u Win7 , vše bude fungovat normálně , prohlížeče se budou aktualizovat , do internet bankiing se přihlásíte jako obvykle , a na operační systém vám budou měsíčně chodit aktualizace zabezpečení - takže vše ok a vše funguje -alespoň na Win7 tomu tak je - a nic není třeba měmit protože na nich vše funguje jak má.
Windows 10 by měly zamířit na bankomaty (a jiné podobné automaty), na kterých dnes běží Windows 7. ATMIA zároveň doporučila svým členům, ať přeskočí Windows 8 a v případě, že stále používají Windows XP, nainstalují alespoň Windows 7.
Proto byly Win 7 tak dlouho podporovány...a ještě nějaký čas budou. To se o osmičkách říct nedá...pár info o XP, win7...
Podpora pro Windows 8 skončila 12. ledna 2016 a podpora pro Windows 8.1 skončí 10. ledna 2023.
Když operační systém (OS) Windows dosáhne konce svého životního cyklu nebo již není podporován, znamená to, že nové programy v tomto operačním systému nebude možné spustit?
Od pramene
Jakmile operační systém Microsoft (OS) dosáhne konce podpory, zákazníci již nebudou dostávat aktualizace zabezpečení. Operační systém může stále pracovat s programy a hardwarem po ukončení prodeje nebo podpory operačního systému. Nicméně se zvyšuje možnost, že nové programy a hardware nebudou fungovat ve starším operačním systému. K tomu často dochází, neboť výrobci nového hardwaru a softwaru, navrhují nový produkt tak, aby využíval nové vylepšené funkce v novějších operačních systémech. Tito výrobci se mohou rozhodnout ukončit podporu jejich produktů ve starších operačních systémech.
Mám zkušenost s XP. Podpora jim skončila před mnoha a mnoha lety a já je provozoval do letošního jara. Nemám internetbanking, neměl jsem antivir a nikdy jsem nic nechytl ( a to stahuji a courám i po rizikových webech). První potíže začaly teprve před dvěma lety, nic zásadního - nezobrazovala se diskuze na novinkách, občas jsem nepřehrál nějaké video, zde občas špatné zobrazení. Nefungovaly některé prohlížeče, jiné ano. Až letos to vygradovalo tak, že jsem XP zabalil a šel do desítek. Takže si myslím, že ještě pár let to pro Vás nebude nic znamenat, snad s výjimkou banky...
Není třeba podléhat panice. Mnoho mých zákazníků ma na strojích za miliony korun XP, pár ještě dokoce W97
Ne nezbytně. Pravda, znám sice pár dobroduhů, co si posílají programy pro mašiny přes cloud, ale to jsou novější mašiny s W7, případně W10.
Ale ve větších firmách je přístup na net záměrně zablokován (protože fejs ) . Občas stroje připojujeme přes TeamViewer, případně AnyDesk, pokud jde o nějaký na dálku řešitelný problém
Asi tak . Ono totiž při každém servisu dělám pravidelně backup parametrů ŘJ, stejně tak editoru a programů - dokonce i měničů a servopacků. Jednak u zákazníka, jednak na náš firemní server. Stejně tak svůj PC si zálohuju na exterňák a další dvě místa. Takže nějaký žadatele o výkupné bych s klidem poslal do ).(
Jo, nebude fungovat zabezpečení. PC bude náchylný na viry podpora prohlížeče skončí, takže s ní i certifikáty zabezpečení a nedostaneš se na některé stránky včetně banky a internetbankingu.
Z 8miček lze přejít na Windows 10 zadarmo.
Nejlépe s někým, kdo rozumí IT.
Prohlédne ti disk a případně doporučí SSD, protože tvůj počítač bude určitě starý.
...
S avastem se ti ten starej pc ještě víc zpomalí. Ale pravdou je, že to rozhodně nenastane ze dne na den.
Ovšem banky to utnou jako první a honit certifikáty a strkat je tam ručně není pro laiky.
Jak to proběhne nikdo neví, ale mám na prastarém PC WIN7 a dodnes téměř všechno funguje normálně. Před téměř 3 roky jsem si kvůli vyhrožování banky pořídil notebook s WIN 10, který jsem prakticky dodnes nepoužil, protože mi pod WIN 10 nefunguje některý starší HW (tiskárna Epson LQ-1050) a pár starších užitečných prográmků. Nemám je proto rád. Banky dodnes fungují i na těch WIN 7.
Dokonce když jsem nedávno celé WIN 7 přeinstaloval z instalačního CD, proběhly znovu komplet všechny aktualizace (bohužel i ty, o které jsem nestál ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.