Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik cca. spotřebuje dat na 1hodinu multiplayer hry Farming simulator19. celkem budou hrát 2 hráči. A spotřebovává víc dat když server bude spuštěn v mém pc, nebo to na to nemá vliv? Předem děkuji za odpověď
Těžko říct bez znalosti co všechno se posílá. Můj odhad je ze to bude málo, par MB za ty 2h. U některých starších her šlo nastavit jak často se ma posílat nový stav čím lze omezit data. Jinak si puste hru, a pak přes tcpdump nebo Wireshark se podívejte kolik dát se přenese za 1min a výsledek si extrapolujte na 2h. Pokud jsou jen 2 hráči, tak je jedno kde běží server. Když bude víc hráčů, tak server bude muset dostávat a posilat víc informací hráčům tak proto server bude náročnější na data
Ještě k tomu serveru, který byste si chtěl rozjet u sebe. Aby se k němu mohl připojit někdo z internetu, chce to trochu něco vědět o sítích, jestli máte veřejnou IP adresu, jestli ste za NATem, jak nastavit port forwarding, jak nastavit firewall v OS, jaký síťový port ta hra používá, jestli všichni hráči mají stejnou verzi hry apod. Občas to dokáže potrápit.
jakub1
a kolik cca. spotřebuje dat, když si budu hru streamovat na ntb z počítče který bude doma připojen k wifi a ntb přes mobilní data. Hra by byla streamovaná přes Steam link
jd
Pokud se streamuje jako video tak to muze teoreticky byt 20 Mbit/s i vic, tak si to spocitej... pres mobilni data asi dost nesmysl a pevny internety jsou davno nepocitany
jakub1
ntb by byl připojen na ten stream přes data a ovládal by tu hru. Pc který by to streamoval tak by byl připojen k wifi
To mi přijde jako sci-fi. Asi to jde ale input lag, rozpadávani obrazu... Si myslím že hratelny to moc nebude. Notas by tu hru mohl utáhnout na low detaily, přece to není crysis
jakub1
už jsem to zkoušel a nesekalo se to, ale nevím kolik by to spotřebovávalo dat.
jakub1
Bude spotřeba stejná jako na streamu na youtube, aspoň podobná?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.