Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne.
Tak po podzimních peripetích s odcházejícím diskem a po nedávné otázce ohledně rozdělení disku, přicházím snad se závěrečnou částí a to, jak mám na QNAP NAS (TP-431P) nainstalovat JDownloader. Nejdřív jsem zkoušel jako minule když jsem NAS rozcházel poprvé s prvním diskem (x let zpátky) a dělal jsem to podle tohoto návodu:
S tím jsem to tehda i nainstaloval (omylem, nějak, ale šlo to)
V pátek jsem to chtěl udělat uplně stejně jako tehda, ale zasekl jsem se u bodu 5 který sice proběhl, ale už to nepřešlo na bod 6, protože mi to hodilo nějaký výpis hlášek, že se to nemůže k čemusi dostat.
Pak jsem našel ještě tento nějakej novější návod, který se zdá být o poznání jednodušší, ale tam jsem se zasel hned ze startu, protože ani jeden příkaz z toho co tam je napsané mi nejde.
Vytvořil jsem složku JDownloader v hlavním adresáři Public (přes grafické rozhraní NASu), ale potom ty JAVA příkazy mi nereagovali (přes PUTTY). Nic se nedělo.
Co kde zas prosím dělám blbě? Díky za pomoc a hlavně trpělivost..nebude to se mnou asi lehké
S NASem jsem sice nikdy nedělal, ale vzhledem k tomu, že nikdo neodpovídá, tak se pokusím.
Co jsem pochopil, tak v NAS je linux. Jak píšete, že podle návodu Vám nejdou Java příkazy, z pohledu Linuxu budou fungovat jen tehdy, když binárka javy bude v PATH proměnné. Když se přihlašujete přes Putty, jaká práva máte jako uživatel? Můžete spouštět jakékoliv binárky? Pokud ano, muselo by se najít, kde je Java nainstalovaná a pak můžete použít absolutní cestu, něco jako: \etc\bin\java -jar JDownloade...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.