Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím na ubytovně, kde je několik pokojů a jedna wifi pro všechny. Když jsem se nastěhovala, byla rychlost internetu vysoká (upload i download). Dnes jsem zaznamenala problémy s internetem. Když jsem rychlost znovu změřila, pohybovala se rychlost stahování jen kolem jednoho Mb/s, někdy dokonce pouhých 0,5 Mb/s. Naopak nahrávání bylo kolem 20 Mb/s. Měřila jsem na této stránce: dsl.cz/...
Výsledky byly srovnatelné, když jsem měřila z notebooku i když jsem měřila z mobilu (přes wifi). S měřením na této stránce by problém být neměl, protože jsem ji používala i dříve na této wifi a ukazovala vysoké hodnoty. Také mobilní internet zde ukazuje vyšší hodnoty. Zvláštní ale je, že na dalších asi pěti různých stránkách se hodnoty rychlosti mého internetu pohybovaly kolem 40 download a 20 upload. Jednou z těchto stránek je: speedtest.net/...
Použila jsem ale i mnohé další.
Měření ze stránky dsl bych tedy nevěřila, pokud bych sama nezaznamenala problémy s internetem. Proto mé otázky:
1. Je možné, že stránka dsl ukazuje skutečné rychlosti mého počítače, zatímco ostatní stránky jakési možnosti té wifi?
2. Je možné, že je download tak nízký proto, že ostatní lidé na ubytovně něco stahují? (ale trvá to už celý den) Nebo je možné, že se jedná o poruchu u operátora? Problém s počítačem bych vyloučila, protože stejný problém má na této wifi i můj mobil
Předem děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.