Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stránkovací soubor, nedostatek paměti

Od: makovjan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji prosím poradit.

Už asi týden mě trápí na mém netbooku hlášky: "V počítači není dostatek paměti" a "Systém Windows vytvořil dočasný stránkovací soubor, protože pri spuštení počítače se vyskytl problém". Nikdy předtím se mi to nestalo.

Pokoušel jsem se nastavit svoji vlastní velikost v MB či zadat "velikost určí systém" (viz prostřední příloha). Zadal jsem hodnoty např. 200 - 4000, potvrdil to, poté jsem restartoval netbook, ale mou zadaná volba tam nebyla a vše bylo při starém.

Firefox mi zkolabuje po minutě, Chrom vydrží asi 10 minut:(

Předem děkuji za radu.

Tom

Stránkovací soubor, nedostatek paměti
Stránkovací soubor, nedostatek paměti #2
Stránkovací soubor, nedostatek paměti #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také jsem měl podobný problém a předpokládám že máte Windows 7.

Na to je z mé zkušenosti jediná pomoc a to, vložit medium s Windows 7 a nechat to (OS) přes tento systém opravit a nebo rovnou přeinstalovat pokud by to snad čistě náhodou nepomohlo...

Potom to bude opět fachčit jak má, ale pochopitelně můžet začít otevřením aplikace (vyčištění disku) clean disc:

jd
hodnocení

0x

Mít nulový stránkovací soubor ve starém systému s malou pamětí opravdu není dobrý nápad ...

Tak zkus jednoduše nastavit: x Automaticky

anebo alespon

x velikost určí systém

A když klikneš na nastavit, tak obvykle není potřeba restartovat počítač.

pokud by to z nějakého důvodu nešlo, tak zkontroluj, zdali na předmětném disku C:\ přímo v rootu ti nevisí zamčený starý stránkovací soubor pagefile.sys a ten nejprve odstraň nebo přejmenuj (A když by to nešlo, tak musíš ten disk připojit do jiného systému a udělat to od jinud, případně s bootovacího CD)

hodnocení

0x

2GB ram se používalo tak před 15ti lety. To fakt nestačí.

pantatabateku*

Stačí 2GB na Win 7 (ve specifikacích je dokonce min 1GB)

Doporučil bych tazateli, aby omezil nějaké procesy, služby, Po spuštění, indexování, ...

Jo a Opera žere míň RAM. Ale to je případ od případu.

Pantáto, už nemáme děrné štítky, tak neraď.

Minimální požadavky jsou, že se to vleče jak slimák a modlíš se, že se vůbec otvírají okna.

hodnocení

0x
Zvětšit paměť RAM na 4Gb, přidat SSD disk a bude to zas "dělo".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]